gittigidiyor

Windows güncellemesi Diskleri kilitledi....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Shiftdelete'in haberine göre.....
Microsoft’un destek sayfasında paylaşılan bilgiye göre, 11 Ocak 2022’den sonra yayınlanan bir Windows güncellemesini çalıştıran hiçbir bilgisayar, Denetim Masası’ndaki Yedekleme ve Geri Yükleme (Windows 7) aracını kullanarak oluşturulan bir kurtarma diskini kullanamayacak. Peki bu ne anlama geliyor?

Yedekleme ve Geri Yükleme (Windows 7) uygulamasını kullanarak sisteminizin imajını CD veya DVD gibi bir fiziksel diske yedekleyebiliyorsunuz. Bilgisayarınızda bir çökme yaşandığı zaman bu disk sayesinde rahatlıkla sistemi kurtarabiliyorsunuz. Böylelikle çöken bilgisayar, format atmaya gerek kalmadan düzeltilebiliyor.

windows 11 reklam

Microsoft’un açıklamasına göre 11 Ocak 2022 veya sonrasında yayınlanan bir Windows güncellemesi bilgisayarınızda yüklüyse, kurtarma disklerini kullanamayacaksınız. Bu da bilgisayarınız çökerse işinizin bir hayli zorlaşacağı anlamına geliyor. Sorundan etkilenen Windows sürümleri:

  • Windows 10 Sürüm 1607
  • Windows 10 Sürüm 1809
  • Windows 10 Sürüm 1909
  • Windows 10 Sürüm 20H2
  • Windows 10 Sürüm 21H1
  • Windows 10 Sürüm 21H2
  • Windows 11

Düzeltme yolda​

Microsoft konuyla ilgili açıklamasında hatanın farkında olduklarını ve düzeltme için çalıştıklarını belirtti. En kısa sürede bir güncelleme yayınlayarak sorunu çözeceklerini vurgulayan teknoloji devi, 11 Ocak 2022’den önce yayınlanan bir Windows güncellemesi yüklü olan bilgisayarlarda ise kurtarma disklerinin sorunsuz çalıştığını aktardı.


shiftdelete
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst