gittigidiyor

Xbox One X ile birlikte daha fazla oyuna 4K ve HDR desteği geliyor.

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Xbox One X ile birlikte daha fazla oyuna 4K ve HDR desteği geliyor.

Oyun dünyasında görsel kalite günden güne artıyor ve bazı oyuncular için grafik kalitesi oldukça büyük önem taşıyor. Konsollar, bir süreye kadar grafikler konusunda PC’lerle yarışamamış olsa da güncel cihazların performansı oldukça iyi. Oyunların görsel kalitesinde şu andaki akım 4K çözünürlük ve HDR desteği yönünde. Microsoft’un yeni nesil konsolu Xbox One X için de bazı oyunlar bu teknolojileri destekleyecek.Ne yazık ki şu anda konsola çıkan her oyun 4K desteklemiyor. Hatta bazı oyunlar, 4K desteklediğini söylese de daha düşük bir çözünürlükten daha yükseğe ölçeklendirme yapıyor, yani gerçek 4K desteği vermiyor. Öte yandan Xbox One X’te 4K desteği verecek oyunlara Wolfenstein II: The New Colossus ve The Evil Within 2 de eklendi. Bu oyunların 4K ve HDR desteği verecekleri Xbox’ın resmi web sitesinde açıklandı. Ancak gerçek 4K olup olmadığına dair bir detay bulunmuyor.Büyük yapımların 4K ve HDR desteği vermesi oyun camiası için oldukça güzel bir gelişme. Doom ve Fallout 4 de halihazırda bu teknolojileri destekleyen oyunlardan. Xbox One X henüz piyasada değil, bu sayede hem oyun geliştiricilerinin hem de Microsoft’un daha iyi görsel kalite sunmak için daha zamanı var.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst