gittigidiyor

Xiaomi Mi 9 MIUI 12.5 güncellemesi alıyor....

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,369
Puanları
113
Konum
Aydın
Xiaomi, MIUI 12.5 güncellemesini dağıtmaya devam ediyor. Güncellemeyi almaya başlayan son telefon ise Türkiye'de de resmi olarak satılan Xiaomi Mi 9 Avrupa versiyonu oldu. Aslında Mi 9 kullanıcıları Kurban Bayramında telefonları açısından da çifte bayram yaşıyorlar çünkü çok beklenen MIUI 12.5 ile beraber bir diğer beklenen güncelleme olan Android 11 güncellemesi de geliyor.


Android 11 güncellemesini de içerdiği için güncelleme boyutu bir hayli yüksek. Tam 2.4 GB, bu yüzden eğer bol internet paketiniz yoksa güncellemeyi bir Wifi ağı üzerinden yapmanız daha iyi olacaktır.

Güncellemenin kod adı MIUI V12.5.1.0.RFAEUXM olarak geçiyor. Yukarıdaki ekran resminden de anlaşılacağı gibi güncelleme stabil güncelleme yani beta değil. Yine de eğer Avrupa versiyonu bir Xiaomi Mi 9 sahibiyseniz güncelleme hemen bugün gelmeyebilir. Genellikle Android modeller güncellemeyi aynı anda almazlar, güncelleme diğer modellerde olduğu gibi Mi 9'da da birkaç haftaya yayılabilir.


Güncelleme notları ise genellikle diğer MIUI 12.5 güncellemeleri ile aynı. Artık 20 kat daha hızlı ekran görüntüsü işleme teknolojisi sayesinde MIUI telefonlar çok daha akıcı duruma geliyor. Tabi ki Xiaomi Mi 9 gibi amiral gemisi bir cihazda pek bir fark görüleceğini düşünmüyoruz. Çünkü zaten halihazırda Mi 9 oldukça akıcı bir telefon.


Android telefonlar genellikle büyük güncellemelere pek ayak uyduramaz ve garip sorunlar oluşmaya başlar. Bunların üstesinden gelmenin tek yolu telefonu fabrika ayarlarına sıfırlamaktır. Bu yüzden hem Android 11, hem de MIUI 12.5'un geldiği bu devasa güncellemeyi yaptıktan sonra telefonu formatlarsanız, yani fabrika ayarlarına sıfırlarsanız hem güncellemenin getirdiği nimetlerden sonuna kadar yararlanabilir, hem de sorunsuz bir deneyim yaşarsınız. Tabi ki telefondaki her şey silineceği için galeri ve rehber başta olmak üzere tüm önemli bilgi ve belgelerin yedeğini almanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.


Her ne kadar iki yıllık olsa da Xiaomi Mi 9 halen etkileyici ve oldukça çekici bir amiral gemisi. Günümüzün kürek gibi telefonlarına nispeten daha zarif olan Mi 9, muhteşem ekranı, kaliteli kameraları ve kablosuz hızlı şarj sistemi gibi özellikleri ile Türkiye'de 5000 TL civarına bulunabiliyor.

Teknolojioku
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst