gittigidiyor

Yeni Cortana Özellikleri Windows 10 Creators Update ile Geliyor

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Yeni Cortana Özellikleri Windows 10 Creators Update ile Geliyor


Microsoft, Windows 10 Creators Update güncellemesi ile dijital sesli asistan Cortana için de bazı yeni özellikler sunmaya hazırlanıyor. Bu özellikler arasında içerik kopyalanacak cihaz seçimi de bulunuyor.


cortana-windows-10.jpg


Redmond merkezli yazılım ve Teknoloji devi Microsoft, yaklaşmakta olan Creators Update Güncellemelesi ile tüketicilerin kullanımına sunulması beklenen, Cortana için bir çok yeni özellik üzerinde sessizce çalışıyor.
ximg_55bc11439921b.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.SSSZci7j7O.png


2ef57cb98244b993654f1c84bb91e985.jpg


113793d1444228363t-moonlight_imagines_cortana.jpg




gettyimages-482028799.jpg

İşte bu özelliklerin nasıl çalıştığına dair bir fikir verebilecek yeni bir yapıda Cortana'nın bazı kaynak dizeleri:Windows 10 Creators Update güncellemesinde Cortana için sunulacak yeni özellikler arasında belki de en ilginç özellik, pano içeriğini cihazlar arasında senkronize etmenize izin veren Universal ClippBoard (Evrensel Pano) olacak. Şu an itibariyle, bu özelliğin ayarlar alanında geçiş yapabileceğiniz 2 seçenek bulunuyor. İlk seçenek butonu, senkronize etmek istediğiniz pano içeriğinin önizlemesini değiştiriyor. İkinci seçenek ise senkronizasyonun ilerleme durumu hakkında sizi bilgilendiren bir bildirimi etkinleştiriyor. Görünüşe göre Cortana, bu özelliğin bir parçası olarak "Kopyala" komutunu da tanıyacak. Tabii ki, sesli komutları kullanmak istemeyenler için bir pano senkronizasyon arabirimi de dahil edilecektir.



  • İçeriğinizi kopyalamak istediğiniz cihazı seçin
  • Kullanıcıya diğer cihazdan kopyalanan içeriğin kullanıma hazır olduğunu bildirmek için tost açıp çıkarın
  • Bu açık olduğunda, Cortana kullanıcıya kopyalanan içeriğin diğer cihazdan hazır olduğunu bildirir.
  • Kopyalanan içerik önizlemesini görüntüleyin
  • Bu açık olduğunda, Cortana hedef cihaza kopyaladığınız içerik önizlemesini görüntüler.

Gerçekten güzel bir diğer özellik ise, Gerçek Bildirim Senkronizasyonu olacak. Bildirim Senkronizasyonu şimdi iki yönlü olacak ve bildirimleri yalnızca telefonunuzdan değil aynı zamanda PC'nize senkronize etmenize de olanak tanıyacak, ayrıca bunun tersi de mümkün olacak. Bildirimleri bir cihaza yqa da cihazdan senkronize etmek için bu cihazı Cortana'nın ayarlarında "güvenilir" olarak kaydettirmeniz gerekecek.
İşte Gerçek Bildirim Senkronizasyonu özelliği için Cortana dizelerinin bazıları:


  • Bu cihazın diğer cihazlardan bildirim almasına izin verin
  • Bu bilgisayardan buluta bildirimleri yükle
  • Bu aynı bildirimi iki kez almanızı önlemeye yardımcı olur

Son yeni özellik ise telefonunuzla PC'nizin kilidini açma olarak adlandırılıyor. Adından da çok kolay anlaşılacağı için bu özellik hakkında çok fazla bir şey söylemeye gerek yok. Sadece bu özelliğin "Grup İlkeleri" kullanılarak yapılandırılabilen bir özellik olduğu düşünülüyor.

13955-9118-150819-Parallels_11-l.jpg



 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst