gittigidiyor

Yeni Windows 10 21H2 Versiyonu neler getiriyor...?

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın
Microsoft, yeni Windows 10 21H2 19044.1200 sürümünü, beklenen Hello güvenlik özelliği, WPA3 HPE desteği ve Linux için Windows Alt Sisteminde GPU hesaplama özellikleri ile piyasaya sürdü.


Microsoft Temmuz ayında, Windows 10 21H2 özellik güncellemesini test için Insider’a resmi olarak yayınlamış ancak yeni özelliklerinin daha sonra geleceğini belirtmişti.


Microsoft, Windows 10 21H2 19044.1200’ün vaat edilen özelliklerini piyasaya sürdü:


  • Gelişmiş Wi-Fi güvenliği için WPA3 H2E standart desteği ekleme
  • Windows Hello for Business, basitleştirilmiş parolasız dağıtımları desteklemek ve birkaç dakika içinde dağıtımdan çalıştırma durumuna ulaşması için “bulut güveni” adı verilen yeni bir dağıtım yöntemi sunuyor.
  • Makine öğrenimi ve diğer yoğun bilgi işlem iş akışları için, Linux için Windows Alt Sisteminde (WSL) ve Windows üzerinde Linux için Azure IoT Edge (EFLOW) dağıtımlarında GPU işlem desteği

WPA3, WiFi bağlantılarına ekstra güvenlik sağlıyor


WPA3 H2E (Hash-to-Element) protokolü, bir WPA3 parolasını çalabilecek “DragonBlood” adlı bir Wi-Fi saldırısına karşı daha iyi koruma sağlıyor.


DragonBlood saldırısıyla ilgili bir araştırma makalesi, “Bu saldırılar sözlük saldırılarına benzer ve bir saldırganın zamanlamayı veya önbellek tabanlı yan kanal sızıntılarını kötüye kullanarak parolayı kurtarmasına olanak tanır. Yan kanal saldırıları protokolün parola kodlama yöntemini hedef alır,” dedi.


H2E protokolü, Dragonblood saldırısına karşı savunma sağlamak amacıyla tasarlandı.


“H2E, hesaplama açısından önemli ölçüde daha verimli ve yan kanal saldırılarına karşı sağlam bir direnç sağlıyor.”


GPU işlem desteği WSL2’ye geldi


Yeni GPU işlem desteği ile Linux kullanıcıları için Windows Alt Sistemi, makine öğrenimi ve yapay zeka geliştirme gerçekleştirmek için NVIDIA CUDA ve DirectML kullanabilecek.


Bu özellik, Windows kullanıcılarının grafik kartlarını “matematik ağırlıklı iş yüklerini hızlandırmak ve paralel işlemeyi kullanarak gerekli hesaplamaları çoğu durumda yalnızca bir CPU kullanmaktan daha hızlı tamamlamak için kullanmasına” olanak tanıyacak.


Bu destek, PyTorch ve TensorFlow gibi popüler çerçevelerin doğrudan WSL2 içinde çalıştırılmasına da olanak sağlıyor.


NVIDIA kartları CUDA ve DirectML’yi desteklerken DirectML, herhangi bir GPU üreticisinden DirectX 12 özellikli bir cihaz gerektirir.


Kaynak: bleepingcomputer.com
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst