gittigidiyor

YKS'ye Geç Kalan Öğrencilerin Güldürürken Düşündüren Halleri Yine Gündem Oldu!

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Bu sabaha damgasını vuran olaylardan biri İstanbul'da yaşandı. Sınava geç kalan bir öğrenci, okulun kapısından tırmanarak binaya girmeye çalıştı!​


Bu sabaha damgasını vuran olaylardan biri İstanbul'da yaşandı. Sınava geç kalan bir öğrenci, okulun kapısından tırmanarak binaya girmeye çalıştı!


İstanbul'daki sınav yerinde geri sayımın başlaması üzerine veliler okul bahçesinin dışına alındı. Kapıların kapanmasından sadece 20 saniye sonra gelen öğrenci, diğer velilerin ısrarı üzerine sınav binasına alındı.

Fakat aynı sına yerine 3 dakika sonra gelen aday, kapıyı açtıramadı. İçeri girmek için farklı bir yöntem deneyen öğrenci demir kapının üzerinden atlayarak bahçeye girdi.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Akıbeti ne oldu diye merak ediyorsanız, görevliler tarafından engellendi ve dışarıya çıkarıldı.​


Akıbeti ne oldu diye merak ediyorsanız, görevliler tarafından engellendi ve dışarıya çıkarıldı.


Aynı okulun bahçesinde ayrıca farklı bir olay daha yaşandı. Adayların sınava gireceği okulla aynı adı taşıyan ilkokul aynı mahallede olunca, adaylar sınava nerede gireceklerini şaşırdı.

Yanlış binaya giren öğrenciler ise koşarak doğru binaya gitmeye çalıştı...
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Geç kalanların imdadına ise polis ekipleri yetişti.​


Geç kalanların imdadına ise polis ekipleri yetişti.


YKS'nin ilk oturumu YTY'ye girmek üzere taksiyle yola çıkan bir öğrenci, trafikte sıkışınca imdadına polis ekipleri yetişti. Motorize ekiplerle sınav yerine götürülen adayın sınava zamanında geldiği öğrenildi.

Aynı şekilde yanlış sınav yerine gelen adaylar da vardı. Aynı ada sahip ama farklı ilçelerde bulunan okulları karıştıran adaylar, okullarda hazır bulunan polis ekipleri tarafından doğru sınav yerlerine götürüldü.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

5 dakika için bir senem hebam oldu."​


5 dakika için bir senem hebam oldu.


Bu sözler, sınav yerine 5 dakika geç kalan öğrenciye ait. İstanbul'da yaşanan olayda Beyoğlu'nda sınava girecek olan bir öğrenci, sınav yerine 10.05'te geldi. Trafik nedeniyle sınava geç kaldığını söyleyen aday, içeriye alınmadı.

Öğrencinin açıklamaları ise güne damgasını vuran olaylar arasında yerini aldı: “Trafik nedeniyle beş dakika geç kaldım. Ailem inşallah güzel karşılar. Şu an 5 dakika için bir senem heba oldu. Olmadı. Artık seneye kaldı. Şu anda hiç iyi değilim.'
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Cüzdan ve kolyeyle sınava giremeyeceğini yeni öğrenenler de vardı...​


Cüzdan ve kolyeyle sınava giremeyeceğini yeni öğrenenler de vardı...


Sınav giriş belgesiyle sınav zamanından önce kapıda olan bir öğrenci ise kolyeyle ve cüzdanla sınava girmeye çalıştı. Velilerin kendisini uyarması üzerine arabasına dönüp eşyalarını bırakan aday, bu sefer de giriş belgesini unuttu. Birkaç kez arabasına dönmek zorunda kalan öğrenci, haliyle sınava giremedi.

Muhabirlere verdiği röportajı da şuraya bırakalım: “Arabadan çıkıyordum. Zincir vardı, cüzdanımı koydum öyle gittim. Sonra dediler çantayı almıyorlar. Döndüm çantamı koydum. Sonra koştum geldim, bu sefer belgem yok yanımda. Gittim hukuk fakültesinden arabaya koştum, belgeyi aldım geldim. Geldiğimde kapı kapanmıştı, şanssız oldu.'
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

İzmir'de sınava girecek öğrenciler ise yoğun yağıştan dolayı sınav yerlerine ulaşmakta zorluk yaşadı.​


İzmir'de sınava girecek öğrenciler ise yoğun yağıştan dolayı sınav yerlerine ulaşmakta zorluk yaşadı.


Ege Üniversitesi'nde sınava girecek adayların çoğu koşarak son dakikada sınav yerlerine yetişti. Çocuklarını bekleyen ebeveynlerden bir tanesi de daha fazla önlem alınması gerektiğini belirterek 'Yağmurlu havanın azizliği oldu. Uzak yerlerden gelmenin zorluğu var. Az önce kızını sınava getiren bir kadın burada sinir krizi geçirdi. Kızını son dakika yetiştirdi.' açıklamalarında bulundu. Ayrıca yolda çöp kamyonu nedeniyle beklemek zorunda kaldıklarını belirterek öğrencilerin yakın okullarda sınava girmesi gerektiğinin altını çizdi.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Evimin çok uzağında okula verdiler. Böyle sistem olmaz olsun."​


Evimin çok uzağında okula verdiler. Böyle sistem olmaz olsun.


Adana'da yanlış sınav yerine giden bir öğrenci ise muhabirlere yaptığı açıklamalarda sınava gireceği yerin haritalarda konumuna gittiğini fakat yanlış yer olduğunu belirtti. Duruma oldukça tepkili olan ve sınav yerine yetişemeyen genç “Haritada okulun konumu burası gösteriyordu. Evimin çok uzağında okula verdiler. Kabasakal’da oturuyorum. Yüreğir’deki okula vermişler. Böyle sistem olmaz olsun.' ifadelerini kullandı.
 

Sami Ertaga

Aktif Üye
Katılım
29 Ara 2017
Mesajlar
3,187
Tepkime puanı
495
Puanları
83
Konum
GAZİANTEP
Yazık olmuş, bunu bu gün biz de yaşadık, neyse ki sınav yeri eve yakındı.
Sonuç olarak neremiz doğru ki.
Bence herkes okuduğu lisede sınava girmeli.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst