gittigidiyor

YouTube Benzeri Siteler

Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Vevo​

Vevo-1024x576.webp


Vevo, videoları sanatçıya göre gruplandırmanızı sağlayan en iyi YouTube benzeri sitelerden biridir. Yorum yapmanıza, kanalları takip etmenize ve herhangi bir sosyal medya web sitesinde paylaşmanıza olanak tanıyan Vevo, kullanıcılara müzik videoları ve orijinal web dizileri sunuyor.

Video yükleyen kullanıcıların yüksek çözünürlüklü içerikler oluşturmasına izin veren Vevo ayrıca tüm müzik türlerine göre öne çıkan çalma listelerini karşınıza çıkarıyor. Neredeyse tüm platformları (iOS, Android, Windows, Apple TV, Google TV, Xbox ve PlayStation) destekleyen Vevo’nun web sitesine şuradan ulaşabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

BitChute​

BitChute-1024x576.webp

Bitchute, içerisinde çok fazla Türk içeriklerin olmadığı fakat aylık 25 milyona görüntülenme rakamlarına sahip popüler bir YouTube alternatifi web sitesidir. Görünüm itibarıyla YouTube’u bu platform, herhangi bir videoya yorum yapmanızı sağlıyor. Ayrıca daha önce izlediğiniz videoların bir kaydını tuttuğu için dilerseniz bunları tekrar izleyebilirsiniz.

Bitchute ile canlı yayın da yapabiliyorsunuz. Fakat yukarıda da belirttiğimiz üzere platform, ağırlıklı olarak İngilizce odaklı videolara ev sahipliği yapıyor. Farklı bir deneyim yaşamak için Bitchute’a bir göz atmayı deneyebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Dailymotion​

dailymotion-1024x576.webp

YouTube benzeri siteler dediğimiz zaman akıllara gelen ilk mecra, elbette Dailymotion olur. YouTube kadar fazla sayıda içeriğe ev sahipliği yapmasa da oldukça kaliteli olan bu platformu, YouTube’un kaliteli içeriklerinden oluşan bir yer gibi düşünebilirsiniz. Zira YouTube’daki her video, yüzde 99 ihtimalle Dailymotion’a da yüklenmiştir.

Dailymotion, kendinize ücretsiz bir hesap oluşturup, oluşturduğunuz hesabı kendinize göre kişiselleştirebileceğiniz bir platform. Ücretsiz kullanım imkanı sunan Dailymotion’ın videoları kategorize etmesi, aradığınızı bulma konusunda da size yardımcı olacaktır. Eğer YouTube alternatifi bir mecra arayışındaysanız, Dailymotion’a mutlaka göz atın.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Utreon​

Utreon-1024x576.webp

Utreon, içerik oluşturucular ve izleyiciler için bir başka iyi YouTube benzeri sitelerdendir. Bu platform, daha gelişmiş içerik oluşturma araçları sunması ve yenilikçi özelliklere odaklanması sebebiyle popülaritesini giderek artırdı.


Videolarınızı YouTube’a yüklediğinizde, bunları otomatik olarak Utreon kanalınızla 4K çözünürlüğe kadar senkronize edebilirsiniz.

YouTube’un aksine Utreon, gizlilik konusunda oldukça katı bir duruş sergiliyor. Platform, hiçbir koşulda kullanıcılarının verilerini satmadığını iddia ediyor. Ayrıca abonelikler yoluyla videolardan para kazanabiliyorsunuz, üstelik tüm ücretin yüzde yüzde 75’i kadar. Bu, diğer pek çok platformun sunabileceğinden daha yüksek bir oran. Utreon, içerik oluşturuculara ürettiği içeriklerden para kazanmaları için daha fazla yol sunan bir reklamcılık modeli uygulaması üzerinde çalışıyor. Siteye şuradan ulaşabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Odysee​

Odysee-1024x576.webp

YouTube benzeri bir video barındırma platformu olan Odysee, Eylül 2020’de yayına giren bir beta sürümünün ardından aynı sonunda piyasaya sürüldü.

Odysee’nin arayüzü YouTube ile neredeyse aynı. Kullanıcılar Odysee ile kanallarına video yükleyebilir, izleyiciler videoları beğenerek ve yorum bırakabilirler. Ana sayfada trend olan popüler video kategorilerinin bir listesine de ulaşırsınız.

Bu benzerliklere rağmen Odysee, bazı dikkate değer farklılıklar barındırır. Büyük teknoloji şirketlerinden farklı olarak Odysee, bir blok zinciri protokolü olan LBRY’nin arkasındaki aynı ekip tarafından oluşturuldu. YouTube, video yüklemelerini merkezi sunucularında depolarken Odysee, Bitcoin gibi kripto para birimleri ve torrentler gibi merkezi sunuculardan kaçınarak blok zinciri teknolojisini kullanır.


Modern bir arayüze sahip olan Odysee, sık sık ziyaret edilesi video platformları arasında. Oldukça yeni olmasına rağmen Odysee, aylık ortalama 30 milyon gibi azımsanmayacak bir ziyaretçi sayısına sahip. Siteye şuradaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Floatplane​

Floatplane-1024x576.webp

Floatplane, bir YouTuber ve Linus Media Group’un sahibi olan Linus Sebastian tarafından oluşturulmuştur. Platform, para kazanma ve izleyici kalitesi dahil olmak üzere YouTube içerik oluşturucularının zorluklarını ve endişelerini gidermek amacıyla ortaya çıkmıştır.

Floatplane’de video yayınlamak ve izlemek için oturum açmanız gerekiyor. Fakat isimsiz yorumlar göndermenize izin verilmiyor. Pek çok kategoride içeriklerin yayınlandığı platform, gün geçtikçe daha fazla kullanıcı sayısına ulaşıyor. Floatplane’e şuradaki bağlantıdan ulaşarak önce kayıt işlemini tamamlamalısınız. Ardından platformu kullanmaya başlayabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

İzlesene​

izlesene-1024x576.webp

Yerli malı yurdun malı herkes onu kullanmalı diye bir söz var ya, işte bu söz sizin hayatınızda büyük bir önem arz ediyorsa doğru yerdesiniz. YouTube alternatifi platformlardan biri olarak karşımıza çıkan İzlesene, tamamen yerli sermayenin ürünü. Zaten siteye girdiğinizde sizi karşılayan “Türkiye’nin video sitesi” ibaresi, her şeyi anlatmaya yetiyor.

Üye olarak ya da doğrudan kullanabileceğiniz platformda çoğunluğu Türkiye’den olan sayısız video bulunuyor. Müzikten tutun komik videolara kadar aradığınız her şeyi bulabileceğiniz platformu özel kılan şeylerden bir tanesi de bunun Türkiye’de bir ilk olması. Bu yüzden, 2000’li yılların popüler olan Türk videolarını da İzlesene’de bulabilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Vimeo​

vimeo-1024x576.webp

Vimeo’yu en iyi ne açıklar diye soracaksan olursanız, doğrudan YouTube’un rakibi olduğunu söylemek en doğru cevap olacaktır. Zira bu platform, YouTube’un sunduğu her şeyi doğrudan sunabiliyor. Ancak Vimeo’nun YouTube’a göre çok büyük bir farkı bulunuyor. Bu fark, platformun daha çok uzun videolara odaklanıyor oluşu.

Vimeo, ücretsiz olarak kullanabileceğiniz gibi abonelik sistemiyle üye olarak da kullanabileceğiniz mecralardan bir tanesi. Platform, abone olan kullanıcıları için bulut depolama alanı, birden çok kullanıcı ve sınırsız canlı yayın yapabilme gibi özellikler sunuyor. YouTube’a alternatif olan güçlü bir platform arıyorsanız, Vimeo’yu da tercih edebilirsiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

9GAG TV​

9GAG-TV-1024x576.webp

Eğer sosyal medya platformlarını kullanıyorsanız, 9GAG’a mutlaka denk gelmişsinizdir. Dünyanın en büyük eğlence mecralarından bir tanesi olan bu platform, tamamen komik video odaklı bir yapıya sahip. Instagram, Twitter, Facebook ve YouTube’da benzerlerine sıkça denk gelebileceğiniz 9GAG’in kendi platformu, YouTube’a alternatif mecralardan bir tanesi.

9GAG TV hem video hem de fotoğraf odaklı bir platform. Onlarca kategori oluşturan ve oluşturulan bu kategoriler içerisine sayısız içerik gömen 9GAG TV yönetimi, kullanıcıları saatler boyunca kitleyen bir deneyim sunuyor. Canınız sıkılıyorsa ya da keyifsizseniz, bu platforma mutlaka şans vermelisiniz.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

DTube​

DTube-1024x576.webp

DTube, henüz çok bilinen bir platform değil. Ancak önümüzdeki yıllarda, bu platformun adını sıklıkla duyacağız. Çünkü DTube, geleceğin teknolojisini kullanarak, yani Blockchain ile geliştirilmiş bir mecra. Kullanıcıların gizlilik ve güvenliklerine odaklanan DTube, bugüne kadar görmediğiniz bir deneyim vadediyor.

Türkçe olarak da hiç zorlanmadan kullanabileceğiniz DTube’da çok fazla video yok. Ancak platformun mevcut hali bile burada saatlerce video izleyebilmenizi sağlayacak. Şimdilik daha çok İngilizce videoların yüklenmiş olduğu DTube, YouTube’a alternatif bir platform ararken gizlilik ve güvenliğini de önemseyen kullanıcıların mutlaka göz atması gereken bir yer.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Internet Archive​

Internet-Archive-1024x576.webp

Internet Archive, YouTube’a alternatif ancak bu kadarla sınırlı olmayan platformlardan bir tanesi. İçerisinde yalnızca video değil, aklınıza gelebilecek her türlü içeriği barındıran platform, kâr amacı gütmüyor oluşu ile ön plana çıkmayı başarıyor. Yaptığımız son kontrollerde, platformdaki video sayısının 7 milyon civarı olduğunu görüyoruz.

Internet Archive’i kullanırken herhangi bir kazanç sağlama gibi bir lüksünüz bulunmuyor. Benzer bir şekilde istemediğiniz takdirde cebinizden 5 kuruş para çıkmadan bu platformu kullanabilirsiniz. Farklı kategorilerde video ve diğer türlerdeki içeriklere sahip olan Internet Archive, daha çok bir şeyler araştırmak istediğinizde kullanabileceğiniz bir yer. Bu arada, platformda yeni içerikler pek de yer almıyor…
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

Twitch​

twitch-1024x576.webp

Bir canlı yayın platformu olarak kurulan ve yoluna bu doğrultuda devam eden Twitch de YouTube’a alternatif platformlardan bir tanesi. Bu platform, ilk zamanlar daha çok oyun odaklı yayınlarla doluydu. Ancak son yıllarda giderek artan popülarite, Twitch’in günlük konular ile ilgili de yayınlar yapılan bir yer haline gelmesini sağladı. Fenomenler, şarkıcılar, oyuncular gibi pek çok sektör erbabı, Twitch’te yayın yapıyor.

Twitch’te de tıpkı YouTube’da olduğu gibi kanal açıp canlı yayınlar yapabiliyorsunuz. Üstelik sesinizi duyurmayı başarabilirseniz, Twitch’ten para kazanma ihtimaliniz bile var. Öte yandan, bu platformu kullanırken klipler oluşturup takipçilerinizle kısa videolar da paylaşabileceğinizi belirtelim.
 
Katılım
24 May 2011
Mesajlar
16,814
Tepkime puanı
1,370
Puanları
113
Konum
Aydın

DLive​

DLive-1024x576.webp

DLive’ı bugüne kadar hiç duymamış ya da son dönemlerde çevrenizde konuşulurken duymuş olabilirsiniz. Bu çok normal çünkü bu platform, YouTube’a alternatif nispeten yeni bir mecra. Twitch benzeri bir platform olarak karşımıza çıkan DLive, kullanıcıların daha çok canlı yayınlarla karşımıza çıktığı yerlerden bir tanesi.

Tıpkı YouTube ve Twitch’te olduğu gibi, DLive’da da kendinize bir kanal oluşturup canlı yayınlar yapabiliyor, insanların size abone olmasını sağlayarak para kazanmaya başlayabiliyorsunuz. Platformun kendine has para birimi ise limonlar. Yayınlarda topladığınız limonları paraya çevirebileceğiniz gibi doğrudan bağış da toplayabilirsiniz. Son olarak, bu platformun da DTube gibi Blockchain tabanlı olduğunu belirtelim.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst