gittigidiyor

Ekran kartı hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Veri merkezleri için hazırlanan HBM 2 bellekli Pascal mimarili ilk ekran kartı Tesla P100 duyuruldu.

NVIDIA’nın yeni nesil Pascal grafik kartlarıyla ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. HBM 2 tipindeki bellek yongalarının ilk kez kullanıldığı bu yeni ekran kartlarında, bellek bant genişliği saniyede 1 TB’a kadar ulaşabilecek. Ayrıca HBM 2 belleklerdeki önemli diğer avantajlardan biri de VRAM sınırının artışı. Maxwell’de VRAM 12 GB ile sınırlandırılırken, Pascal’da bu rakam 32 GB’a kadar çıkabiliyor.
Mobil tarafta, Mayıs sonunda başlayacak fuarda olacak.Ancak, bunun öncesinde uzun bir süredir beklenen Pascal mimarisinin ilk ekran kartı Tesla P100 duyuruldu. Bu yeni grafik kartı daha çok kurumsal çözümler içintasarlanmış.
16nm FinFet üretilen Tesla P100’ün tek hassasiyetli kayar nokta performansı 10.6 TFLOPS. Buna ek olarak çift hassasiyetli kayar nokta performansı ise 5.3 TFLOPS. Pascal tabanlı bu ilk grafik kartı daha çok veri merkezlerinde kullanıma yönelik olduğu için performans rakamları da hayli yüksek. Kartın 150 milyar transistör barındırdığını da ekleyelim.
Yeni grafik kartında 16 GB HBM 2 bellek yer alıyor ve 20GB/s bant genişliği sunabiliyor. Çıkış tarihi ve fiyatına yönelik şimdilik hiçbir bilgi yok. Ancak HBM 2 belleklerin seri üretiminin sonbahar aylarında gerçekleşeceği söyleniyor. Dolayısıyla Tesla P100 en erken sonbaharda satışa çıkacaktır. Son kullanıcılara yönelik yeni Pascal kartların da aynı dönemde satışa sunulması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
EVGA da düşük güç tüketim değeri GTX 950 kartını tanıtarak, kullanıcının cep dostu firmalar arasına kendini ekledi. İşte EVGA'nın yeni GTX 950 ekran kartı hakkında detaylar...


evga-dusuk-tdp-gtx-950.jpg
Konu ekran kartları olunca, yüksek güç tüketimi de beraberinde geliyor. Ancak bazı duyarlı firmalar, tüketicilerin isteklerine ve ihtiyaçlarına kulak veriyor ve grafik işlemcibirimlerinin daha az güç tüketen sürümlerini geliştiriyorlar.
EVGA da düşük TDP kervanına katıldı

Daha önce GTX 950 için ASUS’un düşük TDP değerine sahip olan kart ürettiğinin haberini yapmıştık. EVGA da o yolu izledi ve düşük TDPdeğerine sahip olan, yani daha az güç tüketen bir GTX 950 de EVGA’dan geldi.





Bu hafta içerisinde daha az güç tüketim değerine sahip GTX 950 modeli,EVGA tarafından duyuruldu. Bildiğiniz gibi, düşük TDP değerine sahip, yani, 75 Watt’a kadar olan güç tüketimi durumunda kartlar, ek güç girişine ihtiyaç duymuyor. Bu da kullanıcının hem cebine yarıyor, hem de kasasında daha iyi kablo düzeni yapabilmesini, fazla kablo karmaşası olmamasını sağlıyor.


screenshot-10.png

Anandtech’in haberine göre söz konusu grafik kartında EVGA, bahsettiğimiz gibi NVIDIA’nın GeForce GTX 950 grafik işlemcisini kullanıyor. 2 GB GDDR5 hafıza sunan EVGA, modeline göre bir ya da iki adet DVI konnektörsunacak. Kart ayrıca bir HDMI 2.0, bir adet de DisplayPortçıkışına sahip olacak.
Ancak maalesef EVGA bu modelini satarken, kutu üzerinde özellikle düşük TDP modeli olduğunu belirtmeyecek. Bunu anlamanın tek yolu, ürün model numaralarını bilmek olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD, Liquid VR destekli dünyanın ilk sanal gerçeklik içerik üretim ve tüketim platformu Radeon Pro Duo’yu bugün pazara sundu.[/h]16 teraflops işlem gücü ile Radeon Pro Duo, VR geliştiricilerine eğlence, eğitim, gazetecilik, tıp ve sinema endüstrileri başta olmak üzere bütün sektörler için rekor sürelerde içerik yaratmalarına imkan tanıyor.
Sanal gerçeklik üst seviye bir deneyim için çok yüksek ve istikrarlı işlem gücü gerektiriyor. AMD, LiquidVR SDK ile FirePro ve Radeon ürün ailelerinde kullandığı patentlerini, en üst seviye grafiklerle VR deneyimi sunmak için kullandı. AMD, Radeon Pro Duo ile gecikme süresini kısaltıp, içerik geliştirme toplulukları ve AMD LiquidVR teknolojisi ile yakın çalışma ile VR iş akışını hızlandırarak, geliştiricilerin karşılaştığı problemleri çözmeyi amaçlıyor.
Radeon Pro Duo; VR tasarımcıları, içerik üreticileri ve VR içerik tüketicilerinin ihtiyaç duydukları gücü sağlayan gelişmiş ve güçlü çift GPU’lu bir grafik kartı. AMD, bu tür ürünlerin daha gelişmiş bir VR deneyimlerinin önünü açacağına inanıyor.
AMD VR Ready Creator ürün ailesinin ilk ürünü olan AMD Radeon Pro Duo, aynı zamanda Crytek’in dünya genelinde üniversitelerde VR laboratuvarları ile sanal gerçeklik geliştirme alanında faaliyet gösteren yetenekleri geliştirme amacını taşıyan VR First girişiminin platform seçimi.
26 Nisan’dan itibaren dünya genelinde 1499 dolar fiyat etiketi ile satışa sunulacak olan AMD Radeon Pro Duo hakkında daha fazla bilgi içinwww.amd.com/radeonproduo adresini ziyaret edebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]AMD’nin 4K ve sanal gerçekliğe odaklanan yüksek performanslı ekran kartı Radeon Pro Duo, benchmark testlerinde etkileyici sonuçlar almış.[/h]Liquid VR destekli Radeon Pro Duo’nun satışa çıkmasından birkaç gün sonra, bu yeni ekran kartının performans testleri de paylaşıldı. Sanal gerçeklik geliştiricileri için özel olarak tasarlanan yeni grafik kartının gücü, piyasadaki kartlarla kıyaslandığında daha net bir şekilde anlaşılıyor. AMD tarafında Radeon R9 Fury X ile boy ölçüşen Radeon Pro Duo’nun, NVIDIA cephesindeki en yakın rakibi ise GeForce GTX 980 Ti.
amd-radeon-pro-duo-test1-416x480.jpg
Radeon Pro Duo aslında Radeon R9 Fury X ile aynı mimariyi taşıyor. Ancak, R9 Fury X’teki çekirdekten iki tane kullanılması sayesinde performans artıyor. Özellikle sanal gerçeklik ve ultra yüksek çözünürlüklü içeriklere odaklanan Radeon Pro Duo, 4K testlerinde Radeon R9 Fury X’e oranla ortalama %60.66 daha yüksek performans sunuyor.

Tabloda, ultra yüksek ayarlarda gerçekleştirilen tüm testler görülebiliyor. İki ekran kartı arasındaki farkın en çok açıldığı test ise GTA 5. Ultra yüksek çözünürlükte gerçekleştirilen bu test sonucunda oluşan performans farkı %83,28. En az fark ise Tom Clancy’s The Division’da ortaya çıkmış. Bu oyunda yine ultra yüksek ayarlarda ve 4K çözünürlükteki performan farkı %31,17.
amd-radeon-pro-duo-test2-416x480.jpg
AMD’nin yeni Radeon Pro Duo ekran kartının karşısına NVIDIA’dan GeForce GTX 980 Ti çıktığında ise testler yine benzer sonuçları yansıtıyor diyebiliriz. Ortalamaya bakıldığında 4K çözünürlükte ve ultra yüksek ayarlarda benchmark ya da oyun testlerinde %59,40’lık bir fark söz konusu. Burada en büyük fark ise Tom Clancy’s The Division’da ortaya çıkıyor. Performans farkı ultra yüksek çözünürlük ve ayarlarda %68’i aşıyor. Farkın en az olduğu oyun testi ise %23,58 ile Rise of Tomb Raider.

amd-radeon-pro-duo-test3-410x480.jpg
Performans testlerinin yanı sıra güç tüketim testleri de büyük önem taşıyor. Radeon Pro Duo’nun takılı olduğu sistem 293 Watt enerji tüketirken, Radeon R9 Fury X ile 266 Watt, NVIDIA GeForce GTX 980 Ti ile de 272 Watt enerji tüketimi gerçekleşmiş.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
gdc-2015-nvidia-unveils-its-titan-x-gpu_16ax1920.jpg


Ekran kartlarının genel amacı oyun olarak biliniyor olsa da grafik kartlarının oyun oynatmak dışında da görevleri var.
Ekran kartlarının kullanım alanı oldukça geniş. Güçlü grafik gerektiren animasyon proğramları veya photoshop gibi bir çok profesyonel uygulama için de güçlü bir grafik işlemcisi gerekiyor.
Size bu rehberimizde hangi Nvidia ekran kartı modelinin size daha uygun olduğunu anlamanıza yardımcı olacağız!
gpu.jpg

Öncelikle kullanım amacınızı seçmeniz gerekiyor. Eğer ekran kartı sizin için önemliyse; ekran kartını oyun için mi kullanacaksınız? Yoksa dahaprofesyonel işler için bir grafik kartı mı arıyorsunuz?
Oyun için Ekran Kartı Seçimi Nasıl Olmalı?

Eğer amacınız oyun ise, ekran kartı seçenekleriniz oldukça çeşitli. FakatNvidia şirketi son kullanıcının yaşadığı kafa karışıklıklarını minimum düzeye indirmek için oldukça basit bir sıralama mantığı kullanıyor.
Bunu sizlere basit bir örnekle açıklayalım. Eğer karşınızda Nvidia 980 veNvidia 760 ekran kartı varsa ve seçim yapmanız istenirse yapacaklarınız çok basit.
Kaç GB olduğu, bit sayısı gibi daha detaylı verilere inmeden önce ekran kartının sayısal kısmının ilk rakamına bakın.
Birisi 9, diğeri ise 7. Bunun açıklaması Nvidia'nın koyduğu sıralama mantığına göre oldukça basit. 9 serisi yani daha yüksek olan rakam, 7 serisinden daha yeni nesil bir mimariye ve daha az enerji tüketimine sahip.
Bu bilgilerden sonra bakmanız gereken ikinci kısım ise tabii ki performans. Grafik kartının soldan ikinci rakamı ise performans hakkında size oldukça net bir bilgi veriyor.
nvidia-gefore-gtx-780ti-gaming-gpu-540x334.jpg


Nvidia cephesinde ekran kartlarına verilen en yüksek puan 8. 0 ile 8arasında değişen puanlama sistemi sayesinde hangi ekran kartının sizin için daha yüksek performans vereceğini anlamanız oldukça basit.
Örnek iki ekran kartımıza baktığımızda performans konusunda da 980'in 760'dan daha başarılı olduğunu açıkça görebiliyoruz.
Bu basit sıralama mantığı masaüstü grafik işlemcilerinde olduğu gibi laptoplarda kullanılan mobil ekran kartlarında da aynı şekilde çalışıyor.
Genel olarak özetlemek gerekirse; eğer ortalama bir oyuncuysanız yeni nesil ekran kartlarından performansı en az 4 veya 5 numarayla belirlenmiş olan bir ekran kartını seçmeniz ortalama bir oyun deneyimi için yeterli olacaktır.
Eğer çok üst düzey bir oyun performansı arıyorsanız kesenin ağzını açarakNvidia Titan serisine yönlenebilirsiniz.
Profesyonel İşler için Ekran Kartı Nasıl Seçimi Nasıl Olmalı?

Eğer bir grafikerseniz veya işiniz gereği ağır grafik performansı gerektiren programlar kullanmak zorundaysanız, sizin ekran kartı seçiminiz daha kolay olacaktır. Fakat bu tip ekran kartları bütçenizi oldukça zorlayabilir.
Oyun için bahsettiğimiz rakamlar profesyonel düzeyde işleriniz için oldukça yükseliyor. En az 7 veya 8 puan verilmiş Nvidia ekran kartlarını tercih etmeniz gerekiyor. Hatta iş yükünüze göre bu ekran kartlarının Ti ekine sahip olan Titanyum ısı borularına sahip modellerinden bir kaç tane bağlamanız bile gerekebiliyor.
Fakat Nvidia, profesyonel kullanıcılar için de grafik işlemci segmenti bulunduruyor. Nvidia Quadro serisi, yıllardır profesyonel kullanıcının ihtiyaçları için yeterli performansı sağlıyor.
nvidia-k6000-2013-07-24-01.jpg

Quadro serisinin masaüstü versiyonunda ise çok fazla model olmadığı için sıralamayı en yüksek performanslıdan en düşük performanslıya doğruQuadro M6000, Quadro M5000, Quadro M4000, Quadro M2000, Quadro K1200, Quadro K620, Quadro K420 şeklinde sıralayabiliriz.
Eğer mobil bir Nvidia Quadro ekran kartı almak istiyorsanız ise soldan ilk iki rakama bakmanız doğru tercih için yeterli olacaktır.
nvidia-gtx-900m-serisi.jpg



nvidia8.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
NVIDIA'nın yeni ekran kartı GTX 1080 Founders Edition için NVIDIA AiB partnerleri kendi modellerini duyurdu. Markalar arasında EVGA, Zotac ve Gigabyte gibi isimler var.

zotac-gtx-1080.jpg
Geçtiğimiz hafta sonu NVIDIA, Pascal mimarisini kullanan yeni ekran kartları NVIDIA GTX 1070 ve NVIDIA GTX 1080 modellerini resmi olarak lanse etmişti.




.






Farklı üreticiler, aynı tasarım

Lansmanın ardından NVIDIA AiB (Add-in-Board) partnerleri Founders Edition olarak bilinen kendi GTX 1080 ve GTX 1070 modellerini duyurdu.


gigabyte-gtx-11080.jpg

Şu ana kadar açıklanan partnerler arasında EVGA, Zotac, Gigabyte, Galaxve Inno3D bulunuyor. Bu noktada kartların referans soğutucuya sahip olduğunu ve aynı özellikleri sunduğunu belirtelim.
699 dolar olan referans GTX 1080, GP104 grafik işlemcisine sahip ve 2460 CUDA çekirdeği barındırıyor.
8 GB GDDR5X RAM'e sahip ürün, 256-bit bellek arayüzüne sahip. Çalışması için tek 8-pin PCI-Express güç bağlantısına ihtiyaç duyan kartta bağlantı seçenekleri olarak DVI-D, HDMI ve üç tane DisplayPort çıkışı bulunuyor.
GTX 1080'in 27 Mayıs itibarıyla satın alınabilir durumda olması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
nvidia-shield-1.jpg
NVIDIA, yeni bir Shield modeli üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. İletişim Kurulu(FCC)'na yapılan başvurularda, daha önce görmeye alışık olduğumuz oyun tableti boyutlarına çok benzer yeni bir tablet kendini gösteriyor.
Geçtiğimiz yıllarda farklı modelleri piyasaya sürülen NVIDIA Shield, 2014yılında kendini duyurmuştu. 2015 yılında kullanıcılara yaşattığı yaygın problemlerden ötürü çok temiz bir geçmişi olmayan NVIDIA Shield'ın geçen yıllara nazaran yeni çıkarılacak olan modelinin ne şekilde olacağı merak konusu. Önceki modellerde yaşanılan problemlerden ötürü kullanıcılarına yeni bir tablet sunmak isteyen NVIDIA, büyük bir sürpriz yapacak gibi duruyor.
nvidia-shield.jpg
Şu an için hakkında pek fazla detay sızdırılmayan yeni tablet NVIDIA Shield için şu an 120mm genişlik, 215 mm yükseklik oranına sahip olduğunu biliyoruz. Karşılaştırma yapacak olursak, önceki tablet modeli olan NVIDIA Shield K1, 221mm yükseklik, 126 mm ise genişliğine sahip. İlerleyen günlerde hakkında daha çok detay öğreneceğini düşündüğümüz yeni oyuncu tableti, NVIDIA firmasının Shield serisi için giden kötü talihini düzeltebilecek mi hep birlikte göreceğiz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD, bugün çıkan yeni Doom için Radeon sürücü güncelleştirmesi yayınladı.

Geçtiğimiz haftalarda sistem gereksinimleri ve oynanış videoları yayınlanan yeni Doom, bugün resmen satışa çıktı. Standart ve koleksiyon olmak üzere iki farklı sürümle satılan oyun, AMD’nin yayınladığı Radeon 16.5.2 sürücüsüyle AMD kartlarda çok daha yüksek performanslı şekilde çalışıyor.
Çeşitli optimizasyonlar içeren bu sürücü güncelleştirmesi daha çok Doom odaklı olsa da, aslında yeni çıkan diğer oyunları da kapsıyor. Battleborn’a Crossfire desteğini ekleyen Radeon sürücüsü; aynı zamanda Star Wars: Battlefront, Hitman, Eyefinity ve League of Legends için de çeşitli düzenlemeler sunuyor.
Tüm bu oyunlara ek olarak, yeni sürücüde Origin için bazı ayarlamaların yapıldığını da belirtelim. AMD Radeon 16.5.2 sürücüsüne buradaki bağlantıdan erişebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Yeni düzenlenen kampanyayla, belirli AMD ekran kartı ve işlemcileri, Total War: Warhammer hediyeli olarak geliyor.[/h]17 Mayıs’tan itibaren katılımcı satış noktalarından AMD Radeon R9 390 ve R9 390X grafik kartı veya FX 8 serisi işlemci satın alan kullanıcılar Total War: WARHAMMER oyununun ücretsiz bir kopyasına hak kazanacaklar.
Geniş ölçekli strateji oyunu Total War: WARHAMMER, sıra tabanlı epik imparatorluk yaratma görevlerini, gerçek zamanlı savaşlarla birleştiriyor. AMD ve Creative Assembly arasındaki özel GPU ortaklığı ve DirectX 12 desteği ile Warhammer Fantezi Savaşları, muhteşem grafiklerle hayat buluyor.
Oyun kampanyası 17 Mayıs – 15 Ağustos arası devam edecek. Teslim alınan oyun anahtarları 15 Ekim 2016’ya kadar kullanılabilecek. Daha fazla bilgi içinAMD resmi web sitesini ziyaret edebilirsiniz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
nvidia1070.png
Yeni nesil yapıtlar ile birlikte ihtiyaç duyulan donanımlar arasında yer alan ekran kartları, gün geçtikçe yenilenmeye devam ediyor.
Ekran kartı dediğimiz zaman ise akıllara gelen firmalardan ilk sırada yer alan Nvidia firması, Bu ayın ilk haftası içerisinde yeni ekran kartı modelleri olan Nvidia GTX 1070 ve Nvidia GTX 1080 donanımlarını tanıtmıştı.
Bugün ise, önümüzdeki haftalarda satışa çıkması beklenen Nvidia GTX 1070 için yapılan Benchmark testlerinin sonuçları gün yüzüne çıktı.
Peki, test sonuçları ne alemde?

Pascal mimarisi ile geliştirilen donanımımız, 8 GB GDDR5 hafızaya sahip iken sahip olduğu 8 Gbps hız ile bir önceki nesle göre bir hayli geliştiğini görmüştük.
Peki, bu gelişme test sonuçlarına nasıl yansıdı? Dedikodulara yansıyanTITAN X kapışmasının sonuçları ne oldu? Gelin hep beraber yapılan test sonuçlarına göz atalım.
GTX 1070 3Dmark:
gtx10703dmark.png

GTX 1070 Battlefield 4:
gtx1070bf4.png

GTX 1070 Bioshock Infinite:
gtx1070bio.png

GTX 1070 Dirt Rally:
gtx1070dirt.png

GTX 1070 Hitman 2016:
gtx1070hitman.png

GTX 1070 Rise of The Tomb Raider:
gtx1070tomb.png

GTX 1070 The Division:
gtx1070divison.png

GTX 1070 Unigine Heaven:
gtx1070unigineheaven.png

Yapılan testler sonucunda, Nvidia GTX 1070 donanımının iyi bir iş çıkarttığını söyleyebiliriz.
AMD Radeon R9 serisi ile neredeyse başa baş olduklarını gördüğümüz testlerin bu sonuçlarının tam olarak doğru olmadığını da belirtelim.
Bunun nedeni ise, ürün satışa sunulduğu anda donanıma uygun yazılımlar geliştirilecek ve yapılacak olan güncellemeler ile bu rakamlarda oynamaların olduğunu göreceğiz. Ve evet Nvidia GTX 1070 ekran kartı TITAN X'i yeniyor...
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Asus, Nvidia Pascal mimarili Republic Of Gamers Strix GeForce GTX 1080 modelini resmen duyurdu.[/h]Nvidia’nın, 6 Mayıs’ta GeForce GTX 1080’i duyurmasıyla birlikte iş ortakları da harekete geçti. Son olarak Asus, Rebuplic Strix GeForce GTX 1080’in duyurusunu yaptı. Yüksek oyun performansı, sanal gerçeklik ve soğutma sistemiyle dikkat çeken yeni ekran kartının teknik ayrıntıları şöyle:

  • 8 GB GDDR5X bellek
  • OC modunda 1936 MHz hız
  • PCI Express 3.0 bağlantısı
  • OpenGL 4.5 desteği
  • 256-bit bellek arabirimi
  • DVI-D görüntü çıkışı
  • 2 x HDMI 2.0 görüntü çıkışı
  • DisplayPort 1.4 görüntü çıkışı
ASUS FanConnect ile DirectCU III soğutma sistemlerinin kullanıldığı yeni grafik kartının referans tasarımlara göre soğutmada %30 daha yüksek performans sergilediği belirtiliyor. Ayrıca GPU Tweak II masaüstü yazılımı da yeni ekran kartına özel olarak optimize edilmiş.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Konu ile ilgili görüşlerini belirten AMD CEO’su Lisa Su, “2016’ya çok verimli bir ürün ailesi ve AMD teknolojilerine dair gittikçe büyüyen bir ivme ile başladık. Bugün duyurduğumuz, 7.Nesil A-Serisi mobil APU’lar, Radeon RX Serisi GPU’lar ve “Zen” çekirdeğimiz ile donatılmış yeni nesil “Summit Ridge” masaüstü işlemcimiz AMD’yi yüksek performanslı tasarımda liderliğini devam ettirmeyi hedefleyen stratejimizin birer kanıtıdır.” dedi. Önemli duyurular şöyle:

  • 29 Haziran’da 199$ tavsiye edilen satış fiyatıyla pazara sunulacak akıcı bir VR deneyimi ve geleceğe yönelik güçlü oyun teknolojileri vaat eden yeni Polaris mimarisi tabanlı Radeon RX Serisi grafik kartları.
  • Önceki nesile kıyasla önemli iyileştirmeler, oyunlarda, video işleme ve sıkıştırmada iki haneli performans artışı sunan yeni 7. Nesil AMD A-serisi Hızlandırılmış işlem Üniteleri (APU).
  • 8 çekirdek ve 16 iş parçacığına sahip “Summit Ridge” masaüstü işlemcisine güç veren AMD’nin Zen kod adlı yeni yüksek performanslı x86 işlemcisinin halka açık ilk gösterimi.
1464775060_Raja_Koduri__SVP_of_Radeon_Technologies_Group_Shows_Off_The_World_s_Firs....jpg

Resmi olarak 29 Haziran’da duyurulması beklenen Radeon RX Serisi grafik kartları dünyada en uygun fiyata üst seviye VR performansı sunan kart olacak. Seride ayrıca HTC Vive’a hazır ve Oculus Rift’e uyumlu bir model de yer alacak. Bu önemli teknik gelişme, tüketicilerin pazardaki 500 dolarlık grafik kartlarının sağladığı VR performansını yarı fiyatına elde etmesi anlamına geliyor.
Radeon RX Serisi, VR ekosisteminin büyümesi için itici güç olacak yıkıcı bir teknoloji olarak dikkat çekiyor. AMD belirli modeller için belirlediği 199 dolar tavsiye edilen satış fiyatları ile adreslenebilir PC VR pazarındaki hakimiyetini büyütmeyi ve VR ekosisteminin ölçek ekonomisini hızlandırmayı planlıyor.
7. Nesil AMD A-Serisi İşlemcileri, 4 çekirdeği ve tam gün batarya ömrü sağlayan üstün enerji verimliliği ile kullanıcıların daha hızlı çalışabilmelerine ve daha uzun süre oyun oynamalarına fırsat tanıyor. 7. Nesil AMD A-Serisi işlemci ailesi mobil için optimize edilmiş yüksek işlem performanslı “Excavator” x86 CPU çekirdekleri ve akıcı eSpor oyun deneyimi ve geliştirilmiş HD stream özellikleri için Radeon grafik yongaları (bazı modellerde Radeon R7) içeriyor. “Bristol Ridge” ürün ailesi AMD FX, A12 ve A10 işlemcilerinin 35 ve 14 watt’lık versiyonlarından oluşurken “Stoney Ridge” ürün ailesi 15 watt’lık A9, A6 ve E2 konfigürasyonlarını kapsıyor.

AMD 7. Nesil AMD FX işlemcisi, Intel Core i7 ile kıyaslandığında %53’e kadar daha fazla grafik ve %51’e kadar daha fazla işlem performansı vaat ediyor. “Stoney Ridge” APU’ları bir önceki nesil “Carrizo” APU’lara göre %50’ye kadar daha fazla CPU çekirdek performansı sunuyor. Giriş seviyesi sistemleri şaha kaldırmak için tasarlanan yeni AMD A9 APU Intel Pentium-4405U’ya kıyasla %27 daha fazla grafik performansı vaat ederken 1.2GHz daha fazla CPU saat hızıyla Intel i3-6100’e rakip oluyor.
AMD, sekiz çekirdek ve on altı iş parçacığı içeren yeni nesil AM4 masaüstü işlemcisine (Summit Ridge) güç veren “Zen” kod adlı devrimsel x86 işlemci çekirdeği mimarisinin ilk halka açık demosunu gerçekleştirdi. AMD’nin Zen çekirdeği yüksek performanslı masaüstü bilgisayarlar, dizüstü bilgisayarlar ve tümleşik çözümlere güç vermek üzere tasarlandı ve ilke olarak Summit Ridge işlemcimizle kullanıcılara sunulması bekleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nvidia, Pascal tabanlı GeForce GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarını dizüstü platformuna getirmeyi hedefliyor. Peki, dizüstü için Nvidia GTX 1070 ve 1080 neler sunacak?


nvidia-geforce-gtx-1080-sli-stylized-in_system.JPG
Nvidia, GeForce GTX 1070 ve 1080 ekran kartlarını satışa sunmasının ardından, dizüstü bilgisayar platformundaki oyuncuların beklentilerini arttırmıştı.
Otoriteler şirket tarafından GTX 1070M ve GTX1080M çözümlerinin piyasaya sürülmesini beklerken, Nvidia beklenmeyen bir sürprize hazırlanıyor.
Nvidia geçtiğimiz yıl GTX 980 ekran kartının mobil platforma uyumunu sağlayarak yüzde 35 oranında bir performans artışını meydana getirmişti.
ITE'yi 100 Watt'ta tutan firma, böylece ekran kartında aşırı ısınmayı engellemişti.
Şirket, 2016 yılı içerisinde ise GeForce GTX 1070, GeForce GTX 1080çözümlerini doğrudan mobile uyarlama yoluna gidecek.
150W ve 180W değerlerini dizüstü platformda kullanan firma, Thunderbolt 3/USB Type-C ile harici ekranlara bağlanabiliyor.
Dizüstü platformunda ana akım olarak ise, Mobile PCI Express Module -MXM 3.0 Type B devre kartı kullanımı yoluna gidilecek.
Şirketin bu tercihi ile birlikte ekran kartlarının mobil uyarlamasında 100W gibi bir değer kullanması bekleniyor.
Guru3D'de yer alan habere göre Nvidia'nın Pascal tabanlı mobile uyarlananGeForce GTX 1070, GeForce GTX 1080 ekran kartlarını Eylül ayındapiyasaya sürmesi bekleniyor.


sli-ultra-bridge.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

Yeni nesil Nvidia Pascal işlemcilerin detaylı bir listesi daha yayınlandı.

Mayıs başında Pascal mimarili Nvidia grafik kartları duyurulmuştu. Her ne kadar ilk modeller GeForce GTX 1080 ve GeForce GTX 1070 olsa da, elbette hepsi bunlarla sınırlı değil.
Bu listede GP100 GPU’lu 19 grafik kartının ismi yer alıyordu. Ayrıca benzer şekilde GP102’li kartların isimleri de bu listede geçiyordu. Son olarak, GP100, GP102, GP104, GP106, GP107 ve GP108 GPU’ların kullanıldığı kartların yeni bir listesi daha yayınlandı.
Listede yine GeForce GTX 1080, GeForce GTX 1080 Ti, GTX 1070 Ti ve GTX 1060 Ti ve bu kartların mobil versiyonları bulunuyor.
Yeni listedeki grafik kartları:


  • GP100-A01P / GP100-VSXB-24 A1-5X
  • GP100-890 A1
  • GP102-400 A1
  • GP104-200-A1 / GP104-PS-NB
  • GP104-200-A1 / GP104-PR-DT
  • GP104-200-A1 / GP104-PS-DT
  • GP104-400-A1 / GP104-PR-DT
  • GP104-400-A1 / GP104-PS-DT
  • GP104-725-A1 / GP104-PS-DT
  • GP104-950-KD-A1 / GP104-PR-DT
  • GP104-975-A1 / GP104-QS-9XX
  • GP104-985-A1 / GP104-QS-9XX
  • GP106-300-A1 / GP106-QS-V0-F0-300-V1
  • GP106-400-A1 / GP106-QS-400-V1
  • GP106-750-A1 / GP106-QS-750
  • GP104-150 A1

Bu listede adı geçen işlemciler arasında en ilgi çekici olan GP102-400 olarak tanımlanıyor. Bu grafik işlemcinin, Nvidia tarafından çıkarılacak yeni nesil Titan X muadili ekran kartında kullanılacağı söyleniyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Gigabyle, GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming ekran kartını duyurdu. GTX 1080'in özel soğutmalı uygulanmış ve hız aşırtılmış versiyonu olan Xtreme Gaming'in özellikleri


gigabyte-gtx-1080-1465471219.jpg


Nvidia'nın Pascal mimarili yeni amiral gemisi GTX 1080'i duyurmasından sonra üçüncü parti üreticiler kendi çözümlerini duyurmaya başladı.
GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming Özellikleri

Şimdi de Gigabyte, GTX 1080'in referans modelinden farklı olarak özel bir soğutma çözümü kullandığı ve hız aşırtma yaptığı GeForce GTX 1080 Xtreme Gaming modelini resmi olarak duyurdu.
Üzerinde üçlü WindForce Stack 3X soğutma çözümü bulunan ekran kartı, belirtilen bilgilere göre overclock anlamında da büyük potansiyel barındırıyor.






Henüz hızı tam olarak açıklanmayan ekran kartı, G1 Gaming modeline benzer özellikler taşıyabilir. Hatırlarsanız o model Gaming modunda 1,835 MHz, OC modunda ise 1,860 MHz hıza çıkıyordu.
Üzerinde 16.8 milyon renkli RGB LED aydınlatma bulunan ekran kartı, dört yıllık bir garanti sunuyor.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
AMD'nin yeni fiyat performans ekran kartı RX 480 için diğer üreticilerin kartları görünmeye başladı. Sapphire imzalı RX 480'in detayları haberimizde.


sapphire-rx-480-nitro.jpg
AMD'nin yeni Polaris mimarisini kullanan ve fiyat performans oranıyla dikkat çeken Radeon RX 480 için farklı üreticilerin çözümleri gelmeye başladı.
Sapphire RX 480 Gün Yüzüne Çıktı

Bugün itibarıyla Sapphire imzalı RX 480 Nitro modeli sızdırıldı. Henüz resmi olarak açıklanmayan model, sızdırılan fotoğrafa göre referans tasarımda olduğu gibi küçük PCB ile kullanıyor.
Orijinalinde olduğu gibi 6-pin PCIe güç konnektörüyle çalışan Sapphire RX 480 Nitro, çift soğutma ile referans tasarma göre daha etkin bir soğutma performansı vadediyor.







8 GB GDDR5 RAM kullanan Sapphire RX 480 Nitro, üzerinde RGB LED Sapphire logosu barındırıyor.


sapphire.jpg

Bu LED'ler fan hızı, GPU sıcaklığı veya kullanıcılar tarafından belirlenen profillere göre renk değiştirebiliyor.
Henüz resmi tanıtım tarihi ve fiyatı bilinmeyen Sapphire RX 480 Nitro, görünüşe bakılırsa üçüncü parti üreticiler tarafından üretilen ilk RX 480modellerinden biri olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Nvidia'nın Pascal mimarili GTX 1080 ve 1070'in satışa çıkmasının ardından şirketin GTX 900 serisinden birçok ekran kartı ucuzladı.


980-ti.jpg


NVIDIA'nın Pascal mimarili yeni ekran kartları GeForce GTX 1070 ve GTX 1080 kısa bir süre önce satışa çıktı.








Yeni ekran kartlarının satışa çıkmasıyla birlikte GTX 900 serisi ekran kartlarının fiyatlarında bir düşüş yaşandı.
Fiyatlarda 125 dolara varan düşüş!

Yurtdışı fiyatlarına göre GeForce GTX 980 Ti fiyatında 125 dolar, GTX 980fiyatında ise 75 dolarlık bir düşüş yaşandı.
Öte yandan satış rakamları biraz daha iyi olan GeForce GTX 970 modelinde25 dolarlık bir indirim söz konusu.
970.jpg

Henüz tüm ülkelere yansımayan bu fiyat düşüşünün yakın zamanda biraz daha artarak tüm bölgelerde görülmesi bekleniyor.
Bir başka deyişle eğer en yeni NVIDIA kartlarını değil de, 900 serisinden bir model almak istiyorsanız fiyatları takip etmenizde fayda var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
NVIDIA'nın halihazırda en güçlü ekran kartı olan GTX 1080'den bile daha güçlü olacak Titan geliyor. GP102 GPU'sunu kullanacak Titan, önümüzdeki günlerde resmi olarak duyurulacak.


titan2.png
Son dönemde ekran kartı piyasasında oldukça hareketli günler geçiriyoruz.





NVIDIA tarafında yeni Pascal mimarisine sahip GTX 1080 ve GTX 1070modelleri, AMD tarafında ise RX 400 serisi ekran kartları gündemde.
Yeni bir TITAN geliyor!

Gelen dedikodulara göre NVIDIA, GTX 1080'den daha güçlü olacak veGP102 kod adlı GPU'yu kullanacak yeni Titan modeliyle tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.


titan-1466594421.jpg

Her ne kadar bu kartın GTX 1080 Ti ismiyle tanıtılma ihtimali olsa da, gelen bilgiler kartın yüksek ihtimalle Titan ismini alacağı yönünde.





Daha fazla Cuda çekirdeğine sahip olması beklenen yeni Titan, yine 16nm FinFET üretim sürecine sahip olacak.
GTX 1080'de olduğu gibi GDDR5X bellek tipi ile gelmesi beklenen modelin fiyatı ise 999 dolar olabilir.


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

AMD’nin yeni nesil Polaris mimarili ekran kartı Radeon RX 480, gelecek hafta satışa çıkıyor.

AMD, bir süre önce düzenlenen etkinlikte, yeni ekran kartının çıkış tarihiyle ilgili herhangi bir açıklama ise yapılmamıştı.
Ancak daha sonradan çıkan söylentiler, RX 480’in Haziran sonunda satışa çıkacağı yönündeydi. Son olarak bu bilgiler AMD’nin Polonya Facebook sayfası tarafından doğrulandı.
Yeni ekran kartının 4 GB ve 8 GB olmak üzere iki farklı versiyonu var. Fiyatlar 199 dolar ve 229 dolar olarak belirlenmiş. AMD dışındaki markaların çıkaracağı özel soğutmalı modellerde fiyatlar biraz daha yükselecek. Tabii bu fiyatların Türkiye dışında geçerli olacağını da ekleyelim.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
EVGA, NVIDIA GTX 1080 ve 1070 ile beraber duyurulan ve iki kat daha hızlı veri alışverişi sağlayan SLI teknolojisi için PRO SLI köprüleriin resmi olarak duyurdu.


evga-pro-sli.jpg
Donanım bileşenleri konusunda önemli isimlerden biri olan EVGA, PRO SLIköprü ailesini resmi olarak duyurdu.
EVGA PRO SLI Özellikleri

NVIDIA'nın yeni GeForce GTX 1080 ve GeForce GTX 1070 ekran kartları ile beraber duyurduğu iki kat daha hızlı veri alışverişi yapabilen köprü teknolojisini destekleyen bu aile, dört farklı model ile birlikte geliyor.





0-slot, 1-slot, 2-slot ve 4-slot olmak üzere iki ekran kartının arasındaki mesafeye göre satın alınabilen dört farklı modeli bulunduran bu aile,NVIDIA Surround, 4K+ ve 120Hz+ oyun teknolojileri için optimize edilmiş durumda.


evga-pro-sli-2.jpg

Önceki nesil SLI köprülerine göre yüksek bant genişliği sunan ve bu sayede iki kat daha hızlı transfer hızı sunan Evga PRO SLI köprüsü ayrıcaNVIDIA'nın kendi çözümünden farklı olarak kişiselleştirilebilir LED aydınlatma da sunuyor.
Bu aydınlatma kırmızı, yeşil, beyaz veya mavi renklerini destekliyor.
Şimdilik sadece 2 ve 4 slot modellerini satıştayken tüm modellerin fiyatı39.99 dolar olarak açıklandı.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst