gittigidiyor

iPhone 8 nasıl olacak? Konsept tasarımlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
apple-iphone-8de-home-tusu-yer-almayacak-c1iz.jpg

Apple iPhone 8'de Home tuşu yer almayacak

Apple'ın OLED ekranlı yeni iPhone 8 modelinde fiziksel Home tuşu olmayacağı ifade ediliyor.

Apple, bu sene iPhone akıllı telefon modellerinin 10. senesini kutlayacak. Bu açıdan firma için çok önemli olan bu sene içerisinde firmanın özel bir iPhone modelini sunacağı ifade ediliyor. Geçtiğimiz sene Eylül ayında iPhone 7 ve iPhone 7 Plus gelmişti. Bu sene de yine Eylül ayında iPhone 7s ve iPhone 7s Plus adındaki iki akıllı telefonun sunulacağı ve ayrıca iPhone 8 olarak OLED ekran içeren özel bir versiyonun da gün yüzüne çıkacağı iddia edilmekte.
iphone-8jpg1484914870.jpg

İddialara göre OLED ekran içeren yeni iPhone 8 akıllı telefon büyüklük olarak iPhone 7'ye yakın ölçülere sahip olacak. Ancak yüksek ekran / gövde oranı ile 4.7" ekrana sahip iPhone 7'ye karşılık iPhone 8'de ise 5.15" büyüklüğünde ekran bulunacak.
Ayrıca gelen iddialardan birisi de iPhone 8'de fiziksel Home butonunun yer almayacak olması. Şimdiye kadar iPhone modelleri hep fiziksel Home butonu ile sunulurken, iPhone 7 / iPhone 7 Plus'da ise Taptic Engine ile farklı bir tasarım ile geldi. Bu cihazlarda Home tuşu varmış gibi görünse de aslında fiziksel Home butonu yer almıyordu.
Ortaya çıkan yeni bilgiler Home tuşu yerine "Fonksiyon Alanı" olarak da tercüme edilebilecek bir bölge yer alacak. Bu durumda firmanın hali hazırda kullandığı Touch ID parmak izi tarayıcısını da kullanmaması anlamına geliyor.
İlerleyen dönemde yeni bilgilerin iPhone 8 için sunulmasını bekliyoruz.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iPh şekil veriyor. Tamamıyla cam olan modeller, gün yüzüne çıktı. Sizce bu konsept tasarımlar, orijinal iPhone 8'e ne kadar benzeyecek?
Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi Apple, iPhone 8 ile birlikte tamamen yeni konsepte geçecek. Bir önceki modellerinden çok daha üst düzey bir telefonla karşılaşma umudumuz var. Apple da bütün adımlarını bu şekilde atıyor. Apple’ın her zaman en iyi yaptığı iş olarak gözüken tasarım konusu için konsept tasarımlar yine gelmeye başladı. Apple’ın baş tasarımcısı Jonathan Ive’ın çerçeveleri azaltarak nasıl bir tasarım yapacağı merak konusu, ancak konsept tasarımcıları bu süreçte boş durmuyorlar.
Telefonun hangi tasarımla geleceği birçok kullanıcı için büyük önem taşıyor. Bunda konsept çalışmalarının da büyük önemi var. Konsept çalışmaları telefonu tamamen çerçevesiz resmediyor, hatta slogan bile atıyorlar. “Kenar yok, sınır yok, sadece etrafındaki gerçekle mükemmel biçimde birleşen, başka bir dünyaya açılan kapı.” olarak betimliyorlar yeni gelecek telefonu.
bc4dec2bae880a369f81fcc3badc7359a5b00f01.jpeg

Peki iPhone 8 tam olarak neye benzeyecek? Apple’ın devrimsel adımlar atmasını umduğumuz iPhone 8’de kavisli OLED ekranın bulunmasını bekliyoruz. Aynı zamanda, arka tasarımında paslanmaz çelik bir bant tarafından korunan ön ve arka camlar bulunacak.


Telefonda olabilecek çok fazla özellik var. Kablosuz şarj, retina tarama, çok daha iyi kameralar ve tabii ki daha uzun bir pil ömrü ile gelmesi bekleniyor. Sanırım bir süre daha konsept çalışmalarla idare etmemiz gerekecek.
one 8 konsept tasarımları, telefona
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
iphone-8-7s-ve-7s-plus-ipad-pro-97-gibi-gh2z.jpg

IPhone 8, 7s ve 7s Plus, iPad Pro 9.7 gibi True Tone Ekrana Sahip Olacak

Apple'ın merakla beklenen İPhone modellerinin ekranları hakkında yeni iddialar geldi. İPhone 8, 7s ve 7s Plus Ipad Pro 9.7'de olduğu gibi True Tone ekrana sahip olabilir.
Apple'ın 2017 model iPhone serisine ilişkin yeni bir söylenti cihazların ortam ışığı algılayıcıları ile ilgili detayları ortaya koyuyor. Özellikle, yatırım bankası Barclays Apple'ın iPhone 8 ile birlikte İPhone 7s ve İPhone 7s Plus'da yeni bir özellik sunacağını düşünüyor. iPhone 7S ve İPhone 7S Plus'ın geçen yılki modellerle büyük ölçüde benzer olması beklenirken, İPhone 8'in OLED ekranı dışında radikal bir tasarım değişikliğine sahip olacağı düşünülüyor.
Apple cihaz iPad Pro 9.7 oldu, ancak yenilenmiş 12.9 inçlik iPad Pro geldiğinde de bu özelliğe sahip olacağı belirtiliyor. True Tone, panelin renginin ve yoğunluğunun çevresindeki renklere göre otomatik olarak ayarlandığı anlamına geliyor. Örneğin, cihazı akkor lamba altında kullanırken daha sıcak renkli olacak, ancak bulutlu bir günde dışarıdaysanız daha soğuk ve mavi renk ağırlığa dönüşecek.
Bu özellik, duyurusu Eylül ayında yapılması beklenen İPhone modellerinde Avusturyalı yarı iletken şirketi AMS tarafından sağlanan tam bir spektral algılama ortam ışığı algılayıcısı kullanılarak sağlanacak,
barclays-note-true-tonejpg1491061574.jpg

Böyle gelişmiş ortam ışığı algılayıcılarının kullanılması, Apple'ın bir parça için ekstradan 1$ ödemesi gerekeceği anlamına geliyor. Normal bir ortam ışığı sensörünün fiyatı 0.60$ civarında.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
analiste-gore-uc-yeni-iphoneun-hepsinde-q0ht.jpg


2017'de satışa sunulacak tüm iPhone modellerinin RAM kapasitesi artacak. İddialara göre bu en zayıf modelden, en güçlü modele kadar geçerli.
Bellek yapılandırması açısından yeni iPhone modellerinin yol haritası belli oldu. Piyasaya sürülmesi beklenen her üç model de büyük olasılıkla 3GB RAM'e sahip olacak. 5.8 inçlik modelde sadece iki depolama yapılandırması sunulacak gibi görünüyor: 64GB ve 256GB.
5.8 inçlik modelin batarya kapasitesi de artacak. Bilişim otoritesi Timothy Arcuri, 5.5 inçlik iPhone'nun da OLED ekranlı 5.8 inç'lik iPhone'larda olduğu gibi 3GB RAM'e sahip olacağını savunuyor. Arcuri'ye göre 4.7 inçlik model dahi 3GB RAM ile donatılacak.


f42ca5802391f03e40a81c239aa6cba1806e0dd5.jpeg

iPhone 7 Plus'da 3GB RAM bulunuyor, bu nedenle 4.7-inçlik iPhone artan RAM seçeneğine sahip iki modelden biri olacak. Tahminler doğruysa boydan boya OLED ekrana sahip olan iPhone 8, standart 4.7 inçlik modelin 200 dolar üstünde fiyatlandırılacak. Artan RAM, cihazın belleği çok daha verimli olarak kullanabileceği anlamına geliyor. Örneğin eski bir iPhone'da Safari'de düzinelerce sekme açmış olabilirsiniz; eski akıllı cihazınız, bu tür bir eylemin ardından ciddi anlamda kasma sorunu yaşayabilir. 3GB RAM sayesinde kasmanın gerçekleşmesi önemli ölçüde engellenecek. Siz yine de çok fazla sekme açmamaya dikkat edin.
Bu arada iPhone 8 hakkında ilginç bir açıklamada bulunuluyor. Nasıl olacağı konusunda şimdilik bilgi sahibi olmasak da iPhone 8, çift batarya ile artırılmış bir batarya ömrüne sahip olacak. Bu gerçekleşirse Apple, pil konusunda da rakiplerini ciddi şekilde ekarte etmiş olacak.

Bu bilgiler doğru çıkarsa, geçen yılki iPhone 7 Plus'ın zaten 3GB RAM'e sahip olduğu için sistem belleği tarafında sadece en küçük 4.7 inçlik modelin yükseltme yapacağı anlamına gelir.İddia edilen 5.8 inçlik premium iPhone modeli için "iki kat pil ile genişletilmiş pil ömrü" nü nasıl görselleştirileceğini ya da yorumlayacağından gerçekten emin değiliz. Araştırma notunda ayrıca, KGI Securities'in güvenilir analisti Ming-Chi Kuo'nun Apple'ın İPhone 8 modelinde Lightining bağlantı soketini kullanmaya devam edeceğini ancak daha hızlı şarj için Usb Type-C sistemini entegre edeceği bilgilerini de doğruluyor. Ming-Chi Kuo'nun güvenilir bir bilgi kaynağı olduğu biliniyor (bu yüzden bazıları ona "Apple Guru" diyorlar), bu nedenle Apple'ın Lightining bağlantı soketini bırakmayı tercih ettiği ve 2017 iPhone modellerinin USB-C bağlantı noktasına sahip olacağını iddia eden WSJ makalesini de yalanlıyor.


 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst