gittigidiyor

Windows 10 hakkında önemli detaylar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Microsoft, Windows 10'a onu da getiriyor!

Microsoft, Windows 10'u sürpriz bir uygulamayla daha yetenekli hale getirmeye hazırlanıyor!

2016042715413820846.jpg


images


Microsoft, Windows 10 platformunu zenginleştirmeye devam ediyor. WindowsBlogItalia'da yer alan habere göre firmanın sağlık uygulaması Microsoft Health, bir güncellemeyle birlikte artık Windows 10'lu PC'lerde de kullanıcılarına da sunulacak.
Şu aşamada PC'deki bu uygulamanın tam olarak hangi özelliklerle geleceğini kestirmek oldukça güç. Zira aktivite takibi için bir PC'nin kullanılması fikri kulağa garip geliyor. Ama mobil cihazdaki verilerin PC ile senkronize edilmesini sağlayacak bir uygulama çok da mantıksız görünmüyor. Ayrıca uygulamanın mobil sürümünün bir Evrensel Windows Platformu güncellemesi alıp almayacağı bilinmiyor.
PC'sinde Windows'un eski bir sürümünü kullananların da panik yapmasına gerek yok. Zira Microsoft geçtiğimiz Ekim ayında yaptığı bir duyuruyla doğrudan tarayıcı üzerinden erişilebilen bir Sağlık web uygulamasını da tanıtmıştı.
Uygulamanın mobil sürümü için yapılan açıklamada ise, yalnızca Android veiPhone'da çalıştığı bilgisinin bulunması oldukça ilginç. Fakat bunun bir hata olduğunu ve Microsoft'un Windows telefonları bu uygulamadan mahrum etmeyeceğini şimdiden söyleyebiliriz.

images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Ücretsiz Windows 10 İçin Son Gün 29 Temmuz[/h][h=2]Microsoft tarafından kullanıma sunulduktan sonra ücretsiz bir şekilde geçiş yapılmasına imkan sağlanan Windows 10 için ücretsiz geçişler artık sona eriyor.[/h]
ucretsiz-windows-10-icin-son-gun-29-temmuz.jpg
Windows 7 ya da Windows 8 kullanan kullanıcıların ücretsiz bir şekilde aynı ürün anahtarlarıyla Windows 10’a geçiş yapabilmesi mümkün olurken bu durum için özellikle bilgisayar üzerinden direkt güncellemenin alınabilmesi pek çok teknik bilgisi olmayan kullanıcının dahi yeni sürüme geçmesini sağladı.
Konuyla ilgili Microsoft tarafından yapılan çağrılarda kullanıcıların Windows 10’a geçiş yapması istenirken son yapılan açıklamalarda Windows 10’un artık ücretli olacağı belirtildi. 29 Temmuz tarihinden itibaren Windows 10’a geçiş yapmak isteyen kullanıcıların bu işlemleri ücretli bir şekilde yapması gerekecek.
Windows 10 için yapılan çağrılarda ve tanıtımlarda kullanıcıların yeni işletim sistemine ilgi gösterdiği görülürken yapılan son resmi açıklamalarda 300 milyon kullanıcı barajının açıldığı belirtildi.
29 Temmuz’dan itibaren ücretsiz bir şekilde geçişin yapılmayacak olması nedeniyle Microsoft kullanıcılara son bir çağrıda bulunurken bu tarihe kadar kullanıcıların yine ücretsiz bir şekilde geçiş yaparak Microsoft’un son işletim sistemini kullanabileceği belirtildi
Kullanıcıların stabil bir işletim sistemine sahip olması yeni bir işletim sistemine yükseltme yapmasına önlem olurken bu konuda Microsoft'un özel bir pazarlama stratejisi de yürüttüğü iddia edildi. Zira 29 Temmuz’dan sonra Windows 10’a geçiş yapmak isteyenlerin 119 dolar ödemesi gerekirken bu tarihe kadar da Windows 10’a geçmeyenlerin Windows 10’a geçiş yapması amaçlanarak böylece geçişlerin de hızlandırılması amaçlanmış olabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Vine Artık Windows 10'da[/h][h=2]Uzun süreden beri Android ve iOS işletim sistemlerinde olan ve Windows işletim sisteminde bulunmayan Vine, Windows 10 işletim sisteminde de kullanılabilir.[/h]
vine-artik-windows-10-da.jpg
Dünya genelinde büyük bir ilgi gören Vine uygulaması yapılan son gelişme geliştirme ile birlikte Windows 10 için de kullanılabilir duruma getirildi. Windows 10 işletim sisteminin bulunduğu tablet bilgisayarlarda mağaza üzerinden kolay bir şekilde indirilebilir durumdaki Vine uygulamasını sizler de sistemlerinize indirerek kullanabilirsiniz.
Vine’ı bilgisayara yüklemek ve kolay bir şekilde hesabını yönetmek isteyen kullanıcılar Windows 10 uygulaması ile bu işlemlerini çok kolay bir şekilde gerçekleştirebilir. Windows işletim sistemine sahip cep telefonları için bugüne kadar resmi bir uygulamaya yayınlanmazken şu an sadece tablet ve bilgisayarlarda Vine uygulaması kullanılabilecek. Telefonlar ile uyumlu versiyonun ise önümüzdeki günlerde uygulama markette yerini alması bekleniyor.
[h=1]Vine Türkiye ve Vine Fenomenleri uygulaması[/h]Windows 10 için hazırlanan Vine uygulamasında farklı özellikler yer alırken ses kapatma tuşu ile videonun sesini kısma, aktivite detaylarına erişme, alt kategorilere ulaşma gibi farklı işlemler yapılabiliyor.
Windows'un tasarım çizgisinde tasarlanan uygulama kullanıma sunulduğu günden itibaren ilgi görürken özellikle önümüzdeki dönemlerde çok daha popüler bir hale gelmesi bekleniyor. Windows 10 için geliştirilen Vine uygulamasını bilgisayarlarına kurmak isteyenlere Windows 10 işletim sistemini kuruldu olduğu bilgisayarlardaki mağaza uygulamasına giriş yapılması ve mağaza da yer alan uygulamalar arasında Vine uygulamasının seçilmesi yeterli.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Windows 10 Mobile, Web Bağlantılarını Uygulama ya da Tarayıcı ile Açabilecek

Microsoft, Windows 10 Mobile kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni özellikleri sisteme entegre etmeye devam ediyor.
363958.jpg

Microsoft, mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile platformu için geliştirme çalışmalarına Windows Insider kullanıcıları ile birlikte şirket içi testlerde ekibinde devam ediyor. 2016 yılının mobil alanda çok ağırlıklı bir zaman dönemi olmayacağı belirtilse de Redmond merkezli firma kullanıcı deneyimini geliştirmek için bazı yeniliklere de imza atmıyor değil.
Son olarak Nisan ayında önemli değişiklikler içeren bir Windows Insider ön izleme sürümünü kullanıcılara sunan Microsoft, geçtiğimiz hafta ise herhangi bir yeni yapı yayınlamadı. Şimdi gelen bilgilerde ise Microsoft'un Windows 10 Mobile kullanıcı deneyimini geliştiren bazı değişikliklere imza atmaya hazırlandığı belirtiliyor.
Windows10-titus.jpg






windows-10-mobile-storyjpg1462788468.jpg

Bu değişikliklerden ilki Microsoft Edge tarayıcı üzerinde yapılacak gibi görünüyor. Gelen bilgilere göre Microsoft Edge tarayıcı veya alternatif tarayıcılar ve uygulamalardaki web bağlantıları, Microsoft Edge tarayıcı yerine kullanıcı tercihine bağlı olarak istenilen tarayıcı ya da uygulama ile açılabilecek. Bu değişiklik özellikle sosyal medya uygulamaları ve bağlantılarında önemli kolaylıklar sağlayacak.
Microsoft, Ayarlar menüsünde de küçük çaplı bazı değişikliklere gidecek. Öncelikle Ayarlar menüsündeki ikonlar baştan aşağıya yenilenirken ayrıca Ayarlar menüsündeki Seçenekler listesinde de bazı yer değişiklikleri yapılarak düzenlemeye gidilecek. Yapılacak değişikliklerden biri de Microsoft'un PDF Reader uygulamasında olacak. Bu uygulama Windows Store uygulama mağazasından kaldırılarak Microsoft Edge tarayıcının dahili PDF okuyucu özelliği kullanılması sağlanacak.

Windows10-titus.jpg



Microsoft'un bu hafta içinde Windows 10 Mobile Redstone Insider Preview Yapı 14342 sürümünü Windows Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınlaması bekleniyor. Öte yandan Windows Insider Release Preview halkası için de Yapı 10586.318 sürümünün testleri başarıyla geçtiği ve Salı ya da Perşembe günü yayınlanacağı belirtiliyor.


Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa

[h=2]Redstone güncellemesiyle birlikte Windows 10 Başlat menüsündeki reklam sayısı tam olarak iki katına çıkacak.[/h]Microsoft, 2012’de çıkardığı Windows 8 ile birlikte Başlat menüsünü işletim sisteminden kaldırmıştı. Bu güncelleme sebebiyle kullanıcılardan tepki gören şirket, Windows 10 ile birlikte bu sistemi çok daha kullanışlı bir yapıyla geri getirmişti. Ama Windows 10’daki Başlat menüsünün önemli bir farkı var, içinde gösterilen reklamlar.
Microsoft’un “önerilen kutucuklar” şeklinde sunduğu Windows Mağazası reklamları, kullanıcıların en çok eleştirdiği noktalardan biri. Windows 10 güncelleme planında ortaya çıkan bilgilere göre, Başlat menüsünde gösterilen reklam sayısı iki katına çıkacak. Windows 10’un Başlat menüsündeki 5 adet reklam kutusunun sayısı, güncellemeyle birlikte 10 adete yükselecek.
Şirketin bu kararı neden aldığı hakkında herhangi bir bilgi yok. Ama Windows Mağazası satışlarının zayıf gitmesi, reklamlarının yetersiz kaldığı düşüncesine sebep olmuş ve Microsoft’un bu kararı almasında büyük rol oynamış olabilir.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 cihazlara yeni ayar!

Microsoft, mobil ve masaüstü Windows 10 cihazların minimum gereksinimlerini değiştirdi!



201512031037042999.jpg




Microsoft, uzun bir süredir Windows 10 güncellemesi için hem mobil hem de masaüstü platformdaki kullanıcılara etkili bir baskı uyguluyor. Firma ayrıca cihaz üreticilerini de yeni Windows 10 makineleri üretmeleri için de teşvik etmeye çalışıyor.
Microsoft bu doğrultuda, cihaz üreticilerinin işini kolaylaştırmak adına Windows 10'un ihtiyaç duyduğu minimum donanım gereklililerinde bazı ufak değişiklikler gerçekleştirdi. Bu sayede üretici firmaların Microsoft'un en yeni işletim sistemi ile çalışan makineler üretirken daha fazla seçeneğe sahip olması hedefleniyor.Bu minimum donanım gerekliliklerinde yapılan güncelleme cihazların en çok ekran tarafını kapsıyor. Microsoft'un bu hamlesiyle birlikte Windows 10'un masaüstü sürümü için gereken minimum ekran boyutu 8 inç'ten 7 inç'e çekilmiş durumda.Windows 10 Mobile cihazlarda da, daha önce 7.99 inç olan maksimum ekran boyutu bu yenilikle birlikte 9 inç'e kadar çekildi.
Firma ayrıca cihazların RAM ve depolama gereksinimlerinde de bazı değişiklikler yaptı. Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, Windows 10'la çalışacak cihazların en az 2 GB'lık bir RAM değerine sahip olması gerekiyor. Bu değer daha önce 32-bit ve 64-bit makinelerde sırasıyla 1 GB ve 2 GB RAM şeklindeydi.


20160523123503120103.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10 Kurulum DVD'si Nasıl Oluşturulur?[/h][h=2]Bilgisayarına Windows 10 işletim sistemini kurmak ya da yeni temiz bir kurulum ile bilgisayarı yenilemek isteyenler kişiler bu konuda Microsoft'tan destek alabilir.[/h]
windows-10-kurulum-dvd-si-nasil-olusturulur.jpg
Microsoft tarafından resmi internet sitesi üzerinden sunulan hizmetler ile birlikte kullanıcıların Windows'un orijinal dosyalarını indirebilmesi ve kurulum DVD'si ya da USB'si hazırlayabilmesi mümkün duruma getirilmiştir. Bu bakımdan herhangi bir şekilde ücret ödemeden sizler de sunulan bu imkandan yararlanarak bilgisayarınıza temiz ve orijinal bir Windows kurabilirsiniz.
Üstelik Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemine sahip kullanıcıların Windows anahtarı üzerinden Windows 10 kullanabilmesi de mümkün olduğundan dolayı kolay bir şekilde bu konudaki işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Windows USB'si ya da kurulum DVD'si oluşturmak için Microsoft internet sitesine giriş yapılması ve bu internet sitesinde yer alan adımların takip edilmesi gerekmektedir.
Medya Oluşturma Aracını İndirin
Bu doğrultuda kişilerin medya oluşturma aracını bilgisayarlarına indirmesi ve bu medya oluşturma aracı üzerinden işlemlerini sürdürmesi gerekmektedir. Windows işletim sistemlerine özel olarak geliştirilmiş olan bu program sayesinde kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Araç ile birlikte yapılabilecek iki farklı seçenek bulunmaktadır.
Bu seçenekler uygulama ile sistemin Windows 10'a yükseltilmesi ve temiz bir kurulum yapmak adına USB veya DVD kurulum dosyalarının hazırlanmasıdır.
İki seçenekten birisini tercih ederek sizler de sisteminizi iyileştirebilir ve sorunsuz bir şekilde bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Microsoft'un ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet sayesinde orjinal dosyalara sahip olarak kolay bir şekilde bu imkanlardan yararlanabilirsiniz.
Microsoft medya oluşturma sayfası için tıklayınız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10Header8.png

Windows 10 Mobile ve Windows 10 Arasında Bildirim Senkronizasyonu Çok Yakında Geliyor

Microsoft'un Build Geliştirici Konferansı'nda duyurduğu en önemli özelliklerden biri olan bildirim senkronizasyonu çok yakında kullsnıma sunulacak.
windows-10-mobile-ve-windows-10-arasinda-k2y1.jpg

Microsoft, Mart ayının sonlarında San Francisco’da düzenlediği Build Geliştirici Konferansı'ndaWindows 10 Anniversary Update'in tanıtımını yapmıştı. Yaz aylarında yayınlanması planlanan Windows 10 Anniversary Update'in özelliklerinden bahsedilirken bir ayrıntı dikkatleri çekmişti. O da Windows 10ve Windows 10 Mobile arasında Bildirim Senkronizasyonu özelliği olmuştu.


2016-05-27-01-02-21png1464330897.png

Bildirim Senkronizasyonu, akıllı telefonunuzda herhangi bir bildirim aldığınızda aynı bildirimin Cortana üzerinden Windows 10 bilgisayarınıza da gelmesini sağlıyor. Bu özelliğin en dikkat çekici tarafı ise bu bildirimlere yine bilgisayar üzerinden cevap verebilmek olacak. Bildirim Senkronizasyonu özelliği, bugün yayınlanan Windows 10 Insider Preview Yapı 14352 sürümünde aktif edildi. Fakat özelliğin kullanılabilmesi için Windows 10 Mobile için de bir güncelleme yayınlanması gerekiyor.

Bildirim Senkronizasyonu özelliğini biraz daha açarsak örnek olarak Tweetium uygulaması "Hızlı Cevap" ve Hızlı Eylemler" özelliğini destekliyor. Bu sayede Tweetium uygulamasından gelen bildirimlere telefona hiç dokunmadan bilgisayar üzerinden cevap yazabilir ya da bir tweeti beğenip retweet edebilirsiniz.
Microsoft İşletim Sistemleri Grubu Başkan Yardımcısı ve Windows Insider Programı Başkanı Gabriel Aul, geçtiğimiz günlerde twitter üzerinde yaptığı açıklama, Windows 10 Mobile için yeni yapı adayını şirket içi test grubunda test ettiklerini belirtmişti. Windows 10 Mobile Yapı 1435x sürümüne sahip olduğu düşünülen bu yapının bu akşam saatlerinde ya da önümüzdeki haftanın başlarında yayınlanarak Windows 10 Mobile için de Bildirim Senkronizasyonu özelliğinin aktif edilmesi bekleniyor.



Windows10Header8.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10'da eski Başlat menüsünü kullanın!

Windows 10'un Başlat menüsüne alışamayanlar için, Windows 7'nin menüsünü 10'a taşıyoruz!

20160527121533155103.jpg




Windows 10'la birlikte gelen yeni Başlat Menüsü'ne bir türlü alışamayanlara sevindirici bir haberimiz var. Classic Shell adlı ücretsiz bir program sayesinde Windows'un daha önceki sürümlerinde karşımıza çıkan klasik Başlat menüsünü kullanmak mümkün.
Classic Shell'i yükledikten sonra ilk defa Başlat tuşuna bastığınızda, karşınıza bir menü yerine söz konusu programın ayarlarını gösteren iletişim kutusu çıkıyor. Bu kutuyu kapatıp tekrar Başlat'a tıkladığınızda Classic Shell'in Windows 7 benzeri varsayılan Başlat menüsüne ulaşıyorsunuz.
Burada, XP öncesi dönemi hatırlatan "Klasik tarz", biraz XP'ye ama daha çok Vista'ya benzeyen "İki sütunlu klasik", ve neredeyse tamamen Windows 7'ye benzeyen "Windows 7 tarzı" şeklinde üç menü tasarımı seçeneğine sahipsiniz.
Classic Shell her ne kadar ücretsiz bir program olsa da, kullanıcılarını bu hoş nostalji karşılığında bağış yapmaya da teşvik ediyor.
2016052712154715103.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Şirketiniz Windows 10'a hazır mı?

Herkesi Windows 10'a geçirtmeye kararlı olan Microsoft'tan, şimdi de özel bir web sitesi geldi!



2016060915583135372.jpg
Ücretsiz yükseltme olanağı Temmuz sonuna bitecek



Microsoft, şirketlerin Windows 10'a geçişe hazır olup olmadıklarını, mevcut uygulamaların Windows 10 destekleyip desteklemediğini gösteren web sitesinihayata geçirdi.
Windows 10'a bireysel geçişler gayet hızlı olsa da, aynısının firmalar için geçerli olduğu söylenemez. Bunun en önemli nedeni, firmaların kullandıkları uygulamaların Windows 10 ile uyumlu olup olmadığına dair soru işaretleri.

Yeni web sayfası, uygulamaları iletişim, eğitim, finans, sağlık, üretim, medya, kamu sektörü gibi kategorilere ayırıyor. Listelenen önemli yazılımlar arasında Citrix, Sage, Cisco, Salesforce, Autodesk, Oracle, Symantec, Intel Education ve fazlası var. Yeni web sitesi, elbette Microsoft'un Windows 10'u dağıtma çabalarının bir parçası. Yazılım devi, Windows 10'u mümkün olan en fazla tüketicinin ve firmanın bilgisayarına yerleştirmek istiyor.
Microsoft'un da altını çizdiği üzere Windows 10, firmanın tarihinde en hızlı yayılanişletim sistemi olma özelliğine sahip. Bunda elbette işletim sisteminin ilk senesinde ücretsiz olarak dağıtılmasının önemli payı var.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows Anniversary güncellemesi geliyor!

Windows 10'un bugüne dek alacağı en büyük güncelleme için geri sayım başladı!




2016061613512014885.jpg




Microsoft'un geliştirici konferansında açıkladığı büyük Anniversary güncellemesihakkında yeni bilgiler geldi. Windows 10 yapı 14366'nın ardından alınacak Anniversary güncellemesi, büyük özellikleri birlikte getirecekken işletim sistemine önemli güncellemeleri de katacak. Microsoft yetkililerinin açıklamasına göre, geliştirici ekibi Windows 10'la ilgili kullanıcılardan çok önemli geri bildirim almış ve Anniversary güncellemesinde bunlar üzerine eğilmiş.
Yeni güncellemede işletim sistemindeki hatalar giderilecekken önemli özellikler Edge tarayıcısına ve Windows Store'a gelecek. Öte yandan bildirim merkezi ve Windows Hello'nun da güncelleneceğini söyleyebiliriz.
Peki, Anniversary güncellemesi ne zaman gelecek? Anniversary, temmuz ayında hazır olacak ve kullanıcılara sunulacak; yani tam olarak Windows 10'un kullanıcılara sunulmasının yıl dönümünde..
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Windows 10 14367 yapısının önizleme sürümü PC ve mobil için yayınlandı


Microsoft'un Windows İnsider programı dahilinde Windows 10'ların en son sürümü 14367 yayınlandı.


1466275321_headdon.jpg

Kullanıcıların geri bildirimlerinin de dikkate alındığı ve çoğunlukla hata düzeltmelerini içeren güncelleme dün insider kullanıcıları için yayınlandı.


Windows 10 Mobile için yapılan bazı iyileştirmeler şu şekilde:


  • Cortana'nın hatırlatma özelliğinde iyileştirmeler yapıldı
  • Yüksek piksel yoğunluğuna sahip cihazlarda metin seçiminde ortaya çıkan hatalar düzeltildi
  • Microsoft Outlook ve Word uygulamalarında ortaya çıkan boş tuşa basma sorunları düzeltildi
  • Ayarlar uygulamasındaki bazı alt ayarların ikonları değiştirildi
  • Pil tasarrufu modunu aktif etmeniz gereken durumlarda Pil tasaruufu kısayoluna basıldığında özelliğin aktif olmaması sorunu düzeltildi
  • Miracast'in aktif olması durumunda bir duşa basıldığında birden çok algılanması hatası düzeltildi
  • Oturumun açılmasının ardından Windows Hello ikonunda bekleme sorunu düzeltildi
  • Tüm uygulamalar menüsünde bir öğe seçilip sayfanın aşağı yukarı kaydırılması durumunda seçili kısmın alt tarafta kalması sorunu düzeltildi.
  • Ayarlar'da Eylem merkezi yerine hızlı işlem ayarlarının görüntülenmesi sorunu düzeltildi


Şimdilik düzeltilen bazı hatalar bu şekilde. Daha düzeltilen bir çok hata ve performans iyileştirmeleri var.Windows 10 Mobile hala ayakta kalmaya çalışıyor, bakalım ilerleyen zamanlarda Android ve iOS'un ezici üstünlüklerine karşı daha iyi bir hamle yapabilecek mi?
Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
en-MSNZ-Win-Mod-B-Win10-Home-Pro-P2028-desktop.jpg


Windows 10 Mobile Güncellemesi Bir Model İçin Daha Yayınlandı

Windows 10 Mobile güncellemesini alacağı söylenen fakat bir türlü güncelleme yayınlanmayan bir akıllı telefon daha Windows 10 Mobile güncellemesine kavuştu.
windows-10-mobile-guncellemesi-bir-model-fej3.jpg


Microsoft yetkilileri Windows 10 Mobile duyurusu ile birlikte yaptığı açıklamada, Windows 10 Mobile güncellemesini mümkün olduğu kadar Windows Phone 8.1 ve 8 işletim sistemli akıllı telefonlara sunmaya çalışacaklarını belirtmişti. Fakat ne var ki donanıma bakılmaksızın Windows Phone 8 işletim sistemi ile satışa sunulan modeller Windows 10 Mobile güncellemesinin dışında bırakıldı.

en-MSNZ-Win-Mod-B-Win10-Home-Pro-P2028-desktop.jpg

Windows 10 Mobile haberleri Lumia akıllı telefonlar etrafında şekillenirken, öte yanda bazı OEM üreticilerin hatırı sayılır rakamlarda Windows Phone akıllı telefon satışı yaptığını da hatırlatalım. Bunlardan biri de Blu Mobile olurken, şirketten Windows 10 Mobile güncellemesi verilecek cihazların listesi açıklansa da bugüne kadar herhangi güncelleme yayınlanmamıştı.
Blu Mobile tarafından yapılan açıklamaya göre Blu Win HD LTE X150e modeli için Windows 10 Mobile güncellemesi kullanıma sunuldu. Hindistan'da bazı kullanıcılar da Windows 10 Mobile güncellemesini aldıklarının bilgisini veriyor. Windows 10 Mobile güncellemesini alacak Blu Mobile akıllı telefonların listesi ise şu cihazlardan oluşuyor:


  • Blu Win HD W510u
  • Blu Win HD LTE X150q
  • Blu Win HD LTE X150e
  • Blu Win Jr LTE X130e

Blu Mobile ayrıca Windows 10 Mobile güncellemesinin sunulmayacağı 512MB RAM'e sahip iki akıllı telefonunu da açıkladı. Amerika Birleşik Devletleri pazarında satışa sunulmuş durumda olan bu cihazlar ise şunlar:


  • Blu Win Jr LTE X130q
  • Blu Win Jr

Kullanıcılar, Windows Store uygulama mağazasındaki "Güncelleştirme Danışmanı" uygulamasını yükleyip yapılandırdıktan sonra Ayarlar / Güncelleştirme ve Güvenlik / Güncellemeleri Kontrol Et adımlarından Windows 10 Mobile güncellemesi için kontrolleri sağlayabilir.

en-MSNZ-Win-Mod-B-Win10-Home-Pro-P2028-desktop.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 için son 1 ay!

Bilgisayarlarınızı ücretsiz olarak Windows 10'a güncellemek için son 1 ayınız kaldı.


1467201654_windows10-laptop.png

Microsoft, Windows 7 ve Windows 8.1 kullanan sistemler için Windows 10'u ücretsiz olarak sunuyor, fakat zaman daraldı.Bu ücretsiz yükseltme için 30 günlük bir zaman kaldı.30 günden sonra Windows 10 artık ücretli olarak kullanıcılara sunulacak.
Microsoft'un 29 Temmuz 2015 tarihinden bu yana başlattığı ve Windows 10'un erken benimsenmesi amacıyla ilk yılı için tamamen ücretsiz olarak sunduğu işletim sisteminin ücretsiz güncellenme süresi sona yaklaşıyor.EğerWindows 7, Windows 8 veya Windows 8.1işletim sistemlerinden birine sahipseniz Windows 10'u ömür boyu ücretsiz yapmak için son 30 gününüz kaldı.
Bazı kullanıcılar bunun hala bir deneme olduğuna inanıyorlar fakat bu doğru değil.Eğer Windows 10 29 Temmuz 2016'dan önce yüklenirse ömür boyu ücretsiz kalmaya devam edecek.Yani işletim sistemine ait bütün destek ve güncellemelere ömür boyu ücretsiz sahip olabileceksiniz.
300 milyondan fazla cihaz Windows 10 çalıştırıyor
1467201944_wipwindows10laptop.png

Şirketin en son istatistiklerine göre 300 milyondan fazla cihazda Windows 10 yüklü durumda.Şüphesiz bu ücretsiz yükseltme politikası Windows 10'un hızlı büyüyebilmesi için ana sebep olmuş durumda.
Ayrıca pazar payı verilerine göre Windows 10 dünyanın en çok kullanılan ikinci işletim sistemi.Eğer büyüme hızını korursa dünyada en çok kullanılan işletim sistemi ünvanına da kavuşmuş olacak.
Hala Windows 10 yüklemenin doğru seçim olup olmadığına karar veremiyorsanız 29 Ağustos geçmiş olsa bile mevcut işletim sisteminizde yükseltme aracı her zaman hazır bulunacak.Fakat elbette bu taihten sonra işlevine ücret ödemeniz halinde devam etmiş olacak.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images


Windows 10 Anniversary Update Güncellemesi Ne Zaman Yayınlanacak

Microsoft, Windows 10 Anniversary Update güncellemesinin yayınlanma tarihini resmi olarak açıkladı.

windows-10-700x285.jpg

Windows 10’un Yıldönümü Güncellemesi 2 Ağustos’ta geliyor. Dünya çapında 350 milyonu aşkın bilgisayarda kullanılan Windows 10 işletim sistemine yeni güncelleme 2 Ağustos’ta geliyor. Birçok yenilik ve geliştirme içeren Yıldönümü Güncellemesi, Windows 10 yüklü bilgisayarlara ücretsiz olarak yüklenebilecek.
Windows 10 tabanlı tüm cihazların ücretsiz Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi 2 Ağustos’ta kullanıma sunuluyor. Windows’un şimdiye kadarki en hızlı büyüyen sürümü olan Windows 10, dünya çapında 350 milyon cihaz tarafından kullanılıyor.
Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi, çığır açan yeni özelliklerle geliyor: Bunlar arasında Windows Ink ve Cortana’nın temel özelliklerden biri haline gelmesi, Microsoft Edge’in daha hızlı, daha erişilebilir ve güç etkinliği artırılmış bir tarayıcı deneyimi sunması, bireyler ve işletmeler için gelişmiş güvenlik özellikleri, yeni oyun deneyimleri ve modern sınıf uygulamaları yer alıyor.
Microsoft, işletmeleri günümüzün gelişmiş tehditlerinden korumak için kurumsal müşterilerine sunacağı iki yeni güvenlik özelliğini de açıkladı: Windows Defender Advanced Threat Protection ve önceden kurumsal veri koruma olarak bilinen Windows Information Protection.
Windows ve Cihazlar Genel Müdür Yardımcısı Terry Myerson, işletim sisteminin yıldönümü için: “Windows 10’u tanıttığımızda vizyonumuz yalnızca en iyi ve en güvenli işletim sistemini hizmete sunmak değil, aynı zamanda giderek iyileşen bir işletim sistemi deneyimi yaşatmaktı. Windows 10 Yıldönümü Güncellemesi bu vizyonumuz için mükemmel bir örnek oldu” dedi.
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Windows 10 yenilenmeye hep devam edecek!

Microsoft, 2 Ağustos'ta yayınlanacak büyük Windows 10 güncellemesinin ardından nasıl bir yol izleyeceğini açıkladı!


2016061613512014885.jpg



Windows 10 Yıllık Güncellemesi'nin geçtiğimiz günlerde resmileşmesinin ardından bazı Windows Insider'lar (işletimi sistemini test edenler) bu büyük güncellemenin ardından bütün bir önizleme mimarisine ne olacağını merak etmeye başlamıştı.
Konuyla ilgili Microsoft yetkilisi Dona Sarkar tarafından yapılan yeni bir açıklamaya göre yazılım devinin Yıllık Güncelleme'nin ardından da yeni mimariler sunmaya devam edeceği öğrenildi. Sarkar, bu sistemin oldukça iyi çalıştığına işaret etti. Başka bir deyişle Windows Insider programı, aynı şekilde devam edecek ve yeni Windows 10 yapıları yine öncelikle Insider'lara sunulacak.
Yıllık Güncelleme'nin ardından ikinci bir büyük güncellemenin 2017'nin ilk aylarında gelmesi bekleniyor.

windows-10-700x285.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


Windows 10 Yapı 10586.494 Güncellemesi Yayınlandı

Microsoft, mobil cihazlar ve bilgisayarlar için Windows 10 Yapı 10586.494 güncellemesini yayınladı.

Windows-10-upgrade.png


Windows 10 güncellemesi izlesem mobil cihazlarda hem de bilgisayar ve tablet pc pazarında yeni bir başlangıç yapan Microsoft, Windows 10 işletim sistemini geliştirmeye devam ediyor. Geçtiğimiz yıl 29 Temmuz tarihinde yayınlanan Windows 10 işletim sistemi için yeni bir güncelleme daha yayınlandı.
Windows 10 yüklü tablet, bilgisayar ve akıllı telefonlar için yayınlanan Yapı 10586.494 sürümü genel performans iyileştirmeleri ve kararlılık geliştirmeleri içeriyor. Windows 10 Temmuz Güncellemesi, bilgisayar ve tabletler için KB3172985 ve KB3173428 sürmeyecek numaraları ile toplu güncelleştirme olarak, Windows 10 Mobile içinse OTA (Over the Air) olarak yayınlandı.
Windows 10 Yapı 10586.494 güncellemesi için Microsoft'un açıkladığı sürüm notlarında Windows Media Player, Internet Explorer 11, Windows Gezgini, Miracast ve Windows çekirdeği için geliştirilmiş güvenilirlik gibi geliştirmeler bulunuyor. Fakat Windows 10 Mobile için yapılan geliştirmeler hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.
Microsoft, Mart ayında düzenlenen Build Geliştirici Konferansı'nda Windows 10 için Yıldönümü Güncellemesini duyurmuştu. Kullanıcı deneyimini geliştiren ara yüz iyileştirmeleri, Microsoft Edge tarayıcı için eklenti desteği ve yeni web bildirimleri özelliği gibi yeniliklerle gelen Windows 10 Anniversary Update, 2 Ağustos tarihinde Windows 10 Versiyon 1511 yüklü tüm kullanıcılar için ücretsiz olarak sunulacak. Microsoft'un aynı tarihte Windows 10 Mobile Anniversary Update güncellemesini de yayınlayacağını hatırlatalım.
Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Bedava Windows 10 fırsatınız Cuma bitiyor!

Hala Windows 7 veya 8 kullanıyorsanız, bedava Windows 10 fırsatını kaybetmek üzeresiniz!


2016072517082355072.jpg


images



Yaklaşık bir yıldır Windows 7 ve 8.1 kullanıcılarına ücretsiz bir yükseltme olarak sunulan Windows 10, ücretsiz olma özelliğini bu Cuma tamamlıyor.
Yani Windows 10'a geçmeyi düşünüyorsanız ve halen yükseltme yapmadıysanız, ücretsiz fırsatı kaçırmamak için sadece birkaç gününüz var. Ücretsiz Windows 10 fırsatının 29 Temmuz'da tamamlanmasıyla birlikte işletim sistemi, yaklaşık 120 dolar fiyatla satılmaya başlanacak.
Kullanıcı sayısını yavaşça artıran Windows 10'un Temmuz ayında, güncellemeyi bekletenlerin önemli kısmının harekete geçmesi beklendiğinden, önemli bir sıçrayış yapması bekleniyor. Microsoft'un son işletim sistemi, DirectX 12 desteği sayesinde özellikle oyun severler arasında popüler. Steam'de PC oyuncularının neredeyse yarısının Windows 10 kullanması, bunu doğruluyor.
Ücretsiz güncellemenin tamamlanmasıyla birlikte Microsoft, bir süredir üzerinde çalıştığı ve testlerini tamamlamak üzere olduğu büyük güncelleme "Anniversary Update"i (Yıldönümü Güncellemesi) yayınlayacak. Bu güncelleme güvenlik alanında geliştirmeler yaparken, Edge'e bir dizi yenilik getirecek.

images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10 Mobile Güncellemesi Alınamayacak![/h][h=2]Microsoft tarafından resmi olarak desteklenmeyen cihazların Windows 10 mobil versiyonuna geçiş yapamayacağı açıklandı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
windows-10-mobile-guncellemesi-alinamayacak.jpg
Masaüstü versiyonlarında olduğu gibi mobil işletim sistemlerinde de Windows 10 mobil güncellemesini kısıtlı bir şekilde sunacak olan Microsoft’un yaptığı son Açıklama ile birlikte güncellemenin hangi modellerde alınacağı ile ilgili detaylar paylaşıldı. yapılan resmi açıklamada belirtilen ifadelerde kişilerin resmi olarak desteklenmeyen cihazlarda yeni işletim sistemi güncellemesini alamayacağı ifade edildi. Bu bakımdan Windows 10 mobil versiyonunun kullanılabilmesi adına resmi olarak tüm imkanlar kapatılmış durumda.
Mart ayı içerisinde ilk defa çıkartılan bu sistemde, ilk aylarda güncelleme için herhangi bir kısıtlama bulunmuyordu. Ayrıca Microsoft tarafından desteklenmeyen diğer cihazlara da Windows 10 mobil çok küçük ayarlar ile güncellenebiliyordu. Fakat yapılan son açıklama ile birlikte bundan sonraki süreç içerisinde desteklenmeyen hiç bir telefonda Windows 10 mobil işletim sisteminin kullanılamayacağı açıklandı. Bu bakımdan bundan sonraki süreç içerisinde kullanıcılar sadece Microsoft tarafından destek verilecek telefon modellerinde yeni işletim sistemini kullanabilecek.
Yapılan son açıklama ile birlikte artık Microsoft tarafından desteklenmeyen cihazlar en son yapı 10586'ya kadar yükseltme alabilecek. Yapılan hamle ile birlikte Windows 10 işletim sistemini çok daha özel bir yere konumlandırmayı amaçlayan Microsoft, masaüstü versiyonlarında da benzer bir politika sürdürüyor. Ücretsiz geçişlerin ardından sadece ücretli bir şekilde satın alınabilecek olan işletim sisteminin üstelik kaçak yollarla kullanacak kişiler de yüksek cezalar ile karşı karşıya kalabilecek.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Çinli Üretici CUBE, Windows 10 Mobile Telefon Duyurusu Yaptı

Windows 10 Mobile platformu, Çinli Üretici CUBE tarafından duyurulan yeni bir phablet cihaza daha kavuştu.

cinli-uretici-cube-windows-10-mobile-jut8.jpg


Microsoft'un mobil işletim sistemi Windows Phone platformu, Windows 10 güncellemesi ile birlikteWindows 10 Mobile adını almıştı. Getirdiği yenilikler ve değişen ara yüzü ile üreticilerden ilgi görmeye başlayan Windows 10 Mobile platformu, Lenovo'nun ardından bir Çin merkezli üreticiden daha gelen duyuru ile cihaz yelpazesini genişletiyor.
Çin merkezli üretici CUBE, bugün resmi web sitesi üzerinden yeni bir Windows 10 Mobile cihaz duyurusu yaptı. Web sitesinde cihazın bazı teknik özelliklerine yer verilirken, 6.98 inç büyüklüğünde ekrana sahip olan cihazın adı ve işlemci modeli gibi detaylarına ait bilgilere yer verilmiyor.
CUBE'ün yeni Windows 10 Mobile cihazı 6.98 inç büyüklüğünde 1280x720 piksel IPS LCD ekrana sahip. Qualcomm'un 1.3 GHz dört çekirdekli işlemcisi ve Adreno grafik işlemci birimine sahip olduğu belirtiliyor fakat bu bileşenlerin model numaralarına yer verilmiyor. Aynı şekilde bu yeni Windows 10 Mobile cihazın RAM, depolama alanı ve kamera gibi özellikleri hakkında da detay paylaşılmıyor. Fakat bu cihazın 3.000 mAh bataryaya sahip olacağı bir görselleri net olarak açıklanıyor.
Şimdilik CUBE tarafından tanıtılan yeni Windows 10 Mobile cihaz hakkında bilinenler bu kadarla sınırlı. Fakat tahminlere göre Çin merkezli üretici yakın zamanda bu yeni phablet cihazı hakkında tüm detayları, fiyatını ve çıkış tarihini açıklayacak. Son olarak bu cihazın sadece Çin pazarında satışa sunulacağı tahmin ediliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst