gittigidiyor

Windows 10 işletim sistemindeki yeni versionlar

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
en-INTL-L-Windows-10-Pro-FQC-09131-RM1-mnco.jpg

Windows 10 Görev Çubuğu'nda küçük değişiklik!

Microsoft'un Windows 10'un Görev Çubuğu'nda yapmayı planladığı değişiklik, ekran görüntüsü ile sızdı
2016032409304341372.jpg



Windows 10'un yeni Insider Preview yapıları, Microsoft'un görev çubuğunungörünümünde küçük bir değişiklik yapacağını gösteriyor.

Alıştığımız gibi saatin solunda değil, en sağda görünen "Bildirimler" simgesinin alt tarafında bir Facebook simgesiyle birlikte gösterildiğini görüyoruz. Buradan simgeye tıklamadan gelen uyarılarla ilgili bilgi sahibi olabileceğimizi anlıyoruz. Söylenene göre tüm uyarılarınıza baktığınızda, Bildirimler simgesinin altındaki bu simge ortadan kalkıyor ve simge, boş bir baloncuk olarak gösteriliyor.

windows-10.jpg


Windows 10 ile birlikte tanıştığımız Bildirim merkezi, farklı uygulamalardan gelen uyarıları bir araya toplayarak, onları takip etmemizi sağlıyordu. Simgeye eklenecek bu yeni özellik, işimizi kolaylaştıran Bildirim merkezini biraz daha pratik hale getirebilir.
windows-10.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
microsoft-tan-windows-10-kullanimini-zorunlu-hale-getiren-aciklama-windows-8-1-i-silecegsin-705x290.jpg


@Mehmetkarahanlı@

Microsoft, tasarım dilinin önemli parçalarından biri olan Canlı Kareler’i daha interaktif ve daha yetenekli hâle getirmek için iki yıldır önemli çalışmalar yürütüyor. Windows 8 ile birlikte kullanıma sunduğu Canlı Kareler odaklı tasarımında yıllar içinde önemli değişiklikler yapan şirket, Windows 10’da Canlı Kareler ile etkileşime girmenin temel niteliklerini değiştirmemişti. Ancak bu durum yakında değişebilir
9233-windows-10a-gecmeyin--450x0.jpeg


Microsoft, gelecek hafta düzenleyeceği Build geliştirici konferansında Canlı Kareler ile ilgili özel bir seans düzenleyecek. Bu seansın varlığı, Canlı Kareler için değişimin yakında olduğunu gösteriyor. Seans için hazırlanan tanıtımda “Canlı Kareler değişiyor ve çok talep ettiğiniz ve kaçırmayı istemeyeceğiniz iki sürprizi beraberinde getiriyor.” cümlesi yer alıyor. Microsoft Windows 10’u ilk etapta interaktif Canlı Kareler ile yayınlamayı planlamıştı. Dolayısıyla bu planın bir güncellemeyle gerçeğe dönüşmesi muhtemel gözüküyor.

windows-10-canli-kareler-260316.jpg


Microsoft daha öncesinde bir “interaktif kare görünümü” konseptini gözler önüne sermiş ve uygulamalar içindeki bildirimlerle etkileşime girmenin kolay yollarından birini göstermişti. İnteraktif Canlı Kareler sayesinde kullanıcılar kareye dokunmak yerine kare üzerinde kaydırma yaparak mesajlarını görebilecek ve bu mesajlara yine kare üzerinden hızlıca yanıt verebilecek. İnteraktif Canlı Kareler’in Hesap Makinesi gibi uygulamaların da kullanımını kolaylaştırması ve hızlandırması bekleniyor.

9233-windows-10a-gecmeyin--450x0.jpeg


Microsoft’un sözünü ettiği “çok talep edilen iki özelliğin” ne olduğu ise şu an için belirsizliğini koruyor. Bu konuya dair merak edilenler, önümüzdeki hafta gerçekleşecek Build 2016 konferansıyla açıklığa kavuşacak.

9233-windows-10a-gecmeyin--450x0.jpeg

windows-10-700x285.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi ile birlikte yerleşik Windows 10 Mobile uygulamalarında spotlight reklamlara yer vermeye başladı.

windows_10_mobile_620x280.jpg

Microsoft, Mobil sektörde Windows 10 Mobile işletim sistemi ile varlığını sürdürmeye devam ederken, bir yandan da gelirlerini artırmak için yeni çalışmalara imza atıyor. Windows Phone platformunun kullanım oranını artırmak ve üreticilerin ilgisini platforma yöneltmek için Windows Phone platformunda lisans ücretlerini sıfırlayan Microsoft, Windows 10 Mobile güncellemesi ile gelirlerini artırmak için yeni arayışlar içine girdi. Bunun için de ilk olarak Microsoft servis ve hizmetlerinin kullanımını artırmayı planlıyor.
images

Microsoft, Windows 10 masaüstü ve tablet sürümünde Eylem Merkezi ve kilit ekranında kendi servis ve ürünlerinin reklamını yapmaya başlamıştı. Fakat bu reklamlara daha önce Windows 10 Mobile’da yer verilmemişti. Gelen yeni bilgilere göre Microsoft Windows 10 Mobile işletim sisteminin yeni sürümlerinde itibaren servis ve ürünlerinin önerildiği reklamları Windows 10 Mobile yerleşik uygulamalarında da sunmaya başlayacak.
IMG_20160329_150942-600x338.jpg

Nokiapoweruser tarafından paylaşılan ğstteki ekran görüntüsünde, Ayarlar Menüsünde Onedrive depolama alanı kullanım detayları gösterilirken, öneri olarak Office 365 ve bir yıllık 1TB ücretsiz Onedrive alanı reklamına yee veriliyor. Ayrıca Office 365 abonelik ücreti ve satın alma bağlantısı da reklam içeriği ile birlikte kullanıcılara sunuluyor.
Microsoft, önümüzdeki dönemde ücretli Microsoft servislerinin kullanımını artırmak için Onedrive ile sunulan ücretsiz devasa depolama alanı kullanımında sınırlamaya gittiğini duyurmuştu. Teknoloji medyası ve kullanıcıların ağır eleştirilerine neden Windows 10 reklamlarından sonra Microsoft tarafından Windows 10 Mobile için benimsenen reklam modeli, pek müdahaleci olmayan ve kabul edilebilir bir tür reklam olarak olumlu karşılandı.
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Windows 10 İçin Görev Çubuğu Bildirimlerini Duyurdu

Microsoft, Build Geliştirici Konferansı’nda Windows 10 işletim sisteminin gelecekteki yenilikleri hakkında önemli bilgiler verdi.

windows_10_anniversary_update_620x280.jpg

Redstone merkezli yazılım ve teknoloji devi Microsoft, 30 Mart / 1 Nisan tarihleri arasında düzenlediği Build 2016 Geliştirici Konferansı’nda bir çok teknoloji ve yazılım yeniliği konusunda duyurular yapmıştı. Windows 10 için Temmuz 2016 tarihinde yayınlanması planlanan Redstone kod adlı Windows 10 Anniversary Update’i duyuran Microsoft, bu güncelleme ile kullanıcılara sunulacak olsn bir dizi yeniliği de gözler önüne sevmişti.
Windows10-titus.jpg


Microsoft’un Windows 10 Anniversary Update ile kullanıcılara sunmaya hazırlandığı fakat pek de gündeme gelmeyen yeni bir özellik daha detaylarda ortaya çıkıyor. Microsoft, Windows 10 Anniversary Update duyurusunu yaparken Bulutta Eylem Merkezi senkronizasyonu, Fırtına geliştirmeleri ve Windows 10 Canlı Karı geliştirmelerini duyurmuştu. Microsoft şimdi de Apple’ın Mac OS x platformunda olduğu gibi Windows 10 görev çubuğu bildirimlerini kullanıcılara sunmaya hazırlanıyor.
tum-ayarla-bildirimler.jpg



Windows 8, 8.1 ve Windows 10’da herhangi bir uygulamadan bildirim geldiğinde kullanıcılar bu bildirimleri sadece Eylem Merkezini açarak bildirim merkezinden görebiliyordu. Windows 10 Anniversary Update ile görev çubuğuna sabitlenmiş uygulamalardan gelen bildirimler, uygulama üzerinde kaç bildirimin beklediğini gösteren rakamlarla kullanıcılara gösterilecek. Bu sayede kullanıcılar Windows 10 Anniversary Update ile birlikte hangi uygulamanın kaç bildiriminin beklediğini eylem merkezini açmadan görebilecek.

CfCzNe8UIAAcShg.jpg


Yukarıdaki resimde, görev çubuğunda sabitlenmiş veya kullanımda olan Facebook ve Outlook Posta uygulaması ikonlarında kaç bildirimin beklediği gösteriliyor. Bu özelliğin Twitter, Mesajlaşma gibi diğer tüm Evrensel Windows Platformu altında geliştirilen uygulamalar tarafından da destekleneceği belirtiliyor.

Windows10-titus.jpg



3(5).png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Microsoft’un Build Geliştirici Konferansı’ndaki tanıtımları etkinliğin son gününde de devam etti. Bugün eylem merkezi için “Zengin Bildirimler” özelliği tanıtıldı.

windows_10_anniversary_update_620x280.jpg

Microsoft, San Francisco’da düzenlenen Build 2016 Geliştirici Konferansı’nda Windows 10 ve Windows 10 Mobile için çok da fazla yenilik duyurmadı. Windows 10 için “Anniversary Update” adıyla duyurulan Redstone güncellemesi dışında bugün ara yüzde yapılacak değişiklikler hakkında iki yeni duyuru geldi.
images


Windows 10 Anniversary Update ile ara yüzde yapılacak ilk değişiklik Eylem Merkezindeki bildirimler üzerinde şekilleniyor. Microsoft, daha iyi bildirim yönetimi ve erişilebilirlik için “Zengin İnteraktif Bildirimler” özelliğini duyurdu. Eylem merkezinde bir nevi widget gibi çalışan yeni bildirimler, görsel açıdan daha gelişmiş, işlevsellik açısından da zenginleştirilmiş durumda.








Yeni bildirim özelliği için geliştiricilerin herhangi bir kod değişikliği yapmasına gerek olmadığı belirtilirken, Zengin Bildirim özelliğinin şunları içerdiği belirtiliyor:


  • Bildirimlerde daha büyük resimler
  • Uygulama kimliği ve ilişkilendirme
  • Yeni buton stili
  • Daha iyi keşfedilebilirlik
  • Daha güncel ve ilgili
images


Zengin İnteraktif Bildirimlere bir örnek olarak, Hava Durumu bildiriminde görsel olarak gösterilen bildirim, genişletilerek daha detaylı bilgi alınabiliyor. Bu özellik İos ve OS X sistemlerindeki Widget özelliğine benzetiliyor. Ayrıca yeni eylem merkezinde uygulamaların bildirim ayarlarını, telefon ayarlarına gitmeden, direk olarak uygulama bildirimindeki ayar butonu kullanarak değiştirme de mümkün olacak. Microsoft, durum çubuğundaki bildirim ikonlarında da değişikliğe gidiyor. Ayarlarda yapılan seçime göre bildirim hangi uygulamadan geldiyse önce uygulamanın simgesi daha sonra standart bildirim simgesi durum çubuğunda gösterilecek.





Microsoft, Canlı Karo düzeninde de bazı geliştirmelere imza atıyor. Chaseable Live Tiles olarak adlandırılan yeni Canlı Karo özelliği, canlı Karo üzerindeki bir bildirime tıklandığında, uygulamanın ana sayfasını açmak yerine direk olarak ilgili bildirimi açmayı sağlıyor. Örnek olarak Haberler uygulamasından bir haber bildirimine tıklayınca haberler uygulamasını açmak yerine direk olarak Haberler uygulaması içinde ilgili haberi açabiliyor olacak.
images


Tanıtılan tüm bu özellikler, yaz aylarında ve muhtemelen Temmuz ayında yayınlanacak olan Windows 10 Anniversary Update ile tüm Windows 10 ve Windows 10 Mobile kullanıcılarına sunulacak. Windows Insider kullanıcılarının ise yakında yayınlanacak yeni Insider Preview sürümleri ile bu özellikleri test etmeye başlaması bekleniyor.

images

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
images

Microsoft, Windows 10 ve Windows 10 Mobile için yeni evrensel uygulamalar geliştirmeye devam ediyor.

project_cheshire_ocg_620x280.jpg


Microsoft, Build Geliştirici Konferansı’nda Windows 10 ve Windows 10 Mobile işletim sistemleri için geleceğe yönelik geliştirme planları hakkında bazı açıklamalar yapmıştı. Fakat kullanıcılar tarafından heyecanla beklense de yeni uygulamalar tarafında herhangi bir açıklama yapılmadı. Bugün Mspoweruser tarafından paylaşılan bilgiler yeni uygulamaların yolda olduğunu gösterdi.

Microsoft, her zaman şirket içinde yeni uygulama ve hizmetleri test ediyor. Şirketin en son projelerinden biri olan Proje Cheshire olduğu belirtilen uygulamaya ait ekran görüntüleri internete sızdırıldı. Mspoweruser tarafından verilen habere göre Microsoft, Project Cheshire kod adı altında yeni bir evrensel yapılacaklar listesi (To-Do List) uygulaması geliştiriyor.

images



Yeni Proje Cheshire nedir? Project Cheshire, kullanıcıların yapmaları gereken bazı görevleri takip ederek üretken kalmasını sağlayan, Windows 10 cihazlar için bir yapılacaklar listesi uygulamasıdır. Tabii ki, Microsoft, zaten Wunderlist adında farklı bir yapılacaklar listesi uygulamasına sahip. Öyleyse neden şirket başka bir yapılacaklar listesi uygulaması geliştiriyor? Muhtemelen, Project Cheshire Microsoft Garaj projesi olabilir gibi görünüyor.

Project Cheshire tüm temel görevleri içeriyor: Yeni bir proje / yapılacaklar listesi oluşturmak ve (Microsoft Hesabı aracılığıyla) cihazlar arasında yapılacak listeleri senkronize etme yeteneği ve yeni görevler ekleme. Project Cheshire uygulamasının masaüstü sürümüne ait bazı ekran görüntülerine aşağıda göz atabilirsiniz:

images














Ayrıca aşağıda Windows 10 Mobile sürümüne ait bazı ekran görüntülerine göz atabilirsiniz:

images













Uygulama geliştirmelerin erken aşamasında ve bazı önemli özellikleri eksik, bu yüzden uygulama hakkında şimdilik herhangi bir açıklama yapılmadı. Uygulama resmi olarak yayınlandığında umarız, Microsoft bu özellikleri tam olarak uygulamaya eklenecektir.
images
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


Microsoft, Wifi Paylaşımında güç Tasarrufu için Yeni Bir Patent Aldı

Microsoft, Wifi Paylaşımı sırasında düşük pil kullanımı için yeni çalışmalara imza atıyor.
362928.jpg


İkisi bir arada hibrit cihazların giderek yaygınlaşması, internet kullanımı tarafında da yeni sorunları beraberinde getiriyor. Hibrit cihazlar sayesinde insanlar artık bilgisayarlarını yanlarında taşıma zorunluluğundan kurulurken, diğer tarafta hibrit cihazlar için ekstra data planı satın almak ya da akıllı telefonları üzerinden internet paylaşımı özelliğini kullanmak zorunda kalıyor. Fakat bu da aşırı pil kullanımına neden oluyor.

Windows10-titus.jpg

Microsoft'un Windows işletim sistemi akıllı telefonlarda Bluetooth üzerinden internet paylaşımına olanak sağlayarak eşleşmiş Windows 10, Windows 10 Mobile ve Windows 8.1Cihazlar arasında veri paylaşımını daha kolay hale getirmişti. Fakat ağın kullanılmadığı durumlarda güç tasarrufu nedeni ile bağlantının otomatik olarak kesilmesi de farklı bir sorun olarak ortaya çıkıyor. Zira akıllı telefon o anda cepte veya çantada taşınıyorsa yeniden bir zahmete girmek gerekiyor. Ayrıca Wifi Paylaşımı sırasında akıllı telefonların tam güç modunda çalıştığı da düşünülürse ağ boşta kaldığında bağlantının kesilmesi de zorunlu bir hal alıyor.

Windows10-titus.jpg

Microsoft, yeni geliştirdiği sistemde akıllı telefonların Wifi Paylaşımı sırasında çok daha az enerji harcamasını sağlayan yeni bir patent aldı. Microsoft'un yeni patenti "Kablosuz bağlantı ile Enerji Tasarrufu" adını alırken, veri transferine ihtiyaç olmadığı durumlarda telefonun tam güç modunu kullanmasını engelliyor ve telefon üzerinden Wifi Paylaşımı sırasında %90'a varan oranlarda enerji tasarrufu yapılmasını sağlıyor.

ximg_56299abf806c8.png.pagespeed.gp+jp+jw+pj+js+rj+rp+rw+ri+cp+md.ic.I6fLV9sNtR.png

Microsoft'un yeni geliştirdiği sistem ayrıca kullanıcıların sosyal ağlarda gezindiği sürelerde, sistem akıllıca bir şekilde kullanıcıların ortalama sayfa okuma sürelerini hesaplayarak tam güç modunu kapatılmasını ve cihazın uyku moduna geçmesini sağlıyor. Microsoft'un bu özelliği Windows 10 ve Windows 10 Mobile cihazlarda kullanmayı planladığı belirtiliyor.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-700x285.jpg


Windows 10'da alternatif uygulama listesi!

Windows 10'daki "Tüm uygulamalar" ekranı size de kullanışlı gelmiyorsa, bir de bunu deneyin!

2016041211094936672.jpg




Windows 8, giriş ekranı ve masaüstünün farklı arayüzleriyle kafa karıştırıyordu.Windows 10, bu sorunu çözerken yeni Başlat menüsüne Windows 7'dekine benzer bir "Tüm uygulamalar" bölümü ekledi. Buradan PC'nizde yüklü tüm programlara ulaşabiliyoruz, ancak işlevin kullanımı bazı kullanıcıları zorlayabiliyor.
Yüklediğiniz tüm uygulamaları görmenin farklı bir yolunu arıyorsanız, bir de bunu deneyin. Dosya Gezgini'ni açın ve gezinti çubuğuna Shell:AppsFolder yazarak Enter'a basın. Açılan özel klasörde yüklediğiniz tüm uygulamaları, Modern uygulamalar dahil olmak üzere görebileceksiniz.
2016041211094170972.jpg


Menünün hoşumuza giden bir özelliği, programlara sağ tıklamamıza izin vermesi oldu. Yani herhangi bir programın simgesine sağ tıklayarak Kaldır komutunu verebiliyor, Başlat menüsüne veya Görev Çubuğuna sabitleyebiliyorsunuz.
PC'nizdeki programları dikey bir listede görmek yerine geniş bir ekranda, ızgaradagörmek isteyenlerin bu işleve bir şans vermelerini öneriyoruz.

Windows10Header8.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10Header8.png

Microsoft, Eylem Merkezinde Sürükle / Bırak Yöntemi ile Kişiselleştirme Özelliğini Getiriyor

Microsoft'un şirket içi testlerinde Eylem ve hızlı ayar butonlarını için yeni özellikler test ettiği ortaya çıktı.



microsoft-lumia-denim-040914.jpg

Microsoft, Mart ayında Windows 10 Mobile güncellemesini mevcut Windows Phone 8.1 akıllı telefonlar için de yayınlandıktan sonra geliştirmelerine Windows 10 Mobile Redstone sürümü altında devam ediyor. Tabi bu arada Windows 10 Mobile Yapı 10586 sürümü için de hata giderme ve performans iyileştirmeleri için güncellemeler yayınlanmaya devam ediyor. Son olarak dü yayınlanan Yapı 10586.218 sürümü de bu hata giderme ve performans artırma güncellemelerinden biriydi.
Windows 10 Mobile Redstone sürümü altında ise Microsoft daha çok yeni özellikler ve kullanıcı deneyimini geliştiren değişiklikler yapmaya hazırlanıyor. Bu değişikliklerden biri de şirket içinde test edilen sürümlerden birine ait olduğu belirtilen ekran görüntülerinde ortaya çıktı. Microsoft şirket içi testlerde eylem merkezi düzenlemeleri için sürükle bırak yöntemi ile hızlı ayar butonlarını düzenleme özelliğini Windows 10 ve Windows 10 Mobile işletim sistemlerine getirmeye hazırlanıyor.


action-center-quick-actions-internalpng1460527062.png

Ekran görüntüsünden de anlaşılacağı üzere eylem merkezinde yapılan bir başka değişiklik ise tüm hızlı ayar butonlarında düzenleme yapılabilecek olması. Mevcut Windows 10 Mobile ve Windows 10 sürümlerinde ise sadece en alt satırda değişiklik yapılmasına izin veriliyor.


microsoft-tan-windows-10-kullanimini-zorunlu-hale-getiren-aciklama-windows-8-1-i-silecegsin-705x290.jpg

Microsoft, Windows 10 ve Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi ile eylem merkezi geliştirmelerine önem veriyor. Eylem merkezinde interaktif bildirimlerden sonra tanıtımı yapılan gelişmiş bildirim özelliğinden sonra şimdi hızlı ayar butonları kişiselleştirmesinin getirilmesi de bunu gösteriyor. Bu yeni özelliğin bir sonraki Windows Insider sürümünde mi yoksa daha sonra mı geleceği ise şimdilik bilinmiyor.



Windows10Header8.png
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows Bildirimleri Nasıl Kapatılır?[/h][h=2]Özellikle Windows 10 işletim sistemi ile birlikte bildirimler konusunda yenilikler yaşanırken, kullanıcıların çoğu sürekli bildirimlerin gelmesinden rahatsız olmaktadır. İşte Windows işletim sistemlerinde bildirimlerin kapatılma yöntemleri.[/h]
windows-bildirimleri-nasil-kapatilir.png
Kişilerin Windows işletim sisteminde bildirimleri kapatmak adına birkaç ayar yapması yeterli olmaktadır. Güvenlikten bakıma kadar pek çok işlev için kullanıcıları bilgilendirmek için yapılan bildirimler, istenildiği takdirde kişiselleştirilebilmektedir. Yapılacak ayarlar ile bildirimlerin tamamen kapatılması mümkün olduğu gibi isteyen kişiler sadece güvenlik ya da bakım gibi özel bildirimlerin alınmasını sağlayabilir. Bu bakımdan seçim şansı sunulmuş durumdadır.
Kişilerin bildirimler için ayar yapabilmesi adına işlem merkezi ayarlarını özelleştirmesi gerekmektedir. Bu konuda resimleri de takip edebilir ve ayarları kolay bir şekilde yapabilirsiniz.
Bildirimler Nasıl Kapatılır?
Bildirimlerin kapatılması için kişilerin ilk olarak denetim masasına giriş yaparak işlem merkezini açması gerekmektedir.
1(58).jpg

İşlem merkezine giriş yapıldığında, sol kısımda ayarların yapılabilmesi için özel bölümler yer almaktadır. Bu bölümden kişilerin işlem merkezi ayarlarını değiştir seçeneğini açması gerekmektedir.
Bu sayfa açıldığında ise kişilerin istediği şekilde işlem yapabilmesi mümkün kılınmaktadır. Ekranda yer alan seçeneklerden isteğe göre seçimler yapılarak bildirimler özelleştirilebilir ya da tamamen kapatılabilir.
2(35).jpg

Fakat özellik güvenlik ve bakım konusundaki bildirimlerin alınması önerilmektedir. Böylece kullanıcılar sistemde gerekli bakımları yaparak sorunsuz bir işletim sistemine sahip olabilir.
3(20).jpg


 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg


VLC Media Player'ın Evrensel Windows 10 Uygulaması Duyuruldu

Videolan tarafından yayınlanan ve tüm zamanların en çık ilgi gören Media Player uygulamalarının başında gelen VLC Media Player'ın Evrensel Windows 10 uygulaması yakında kullanıma sunuluyor.
Windows 10 kullanıcılarının belki de en çık beklediği uygulamalar arasında yer alan VLC Media Player, nihayet Windows 10 Evrensel Uygulama olarak kullsnıma sunulmaya hazırlanıyor. Dün verdiğimiz haberimizde VLC Media Player Windows geliştirici ekibinin lideri Thomas Nigro'nun konuyla ilgili detaylı bir blog yazısı yayınlayacağını belirtmiştik. Beklenen açıklama yapıldı ve VLC Media Player uygulamasının Evrensel Windows Uygulaması hakkındaki tüm detayları açıklandı.
img-20160420-094530jpg1461134753.jpg


Thomas Nigro'nun yayınladığı blog yazısında dikkat çeken satır başları arasında VLC Media Player U
WP uygulamasının tüm Windows 10 kullanan platformlar ve cihazlar için geliştirildiği oluyor. Yani VLC Media Player UWP uygulaması Windows 10 ile çalışan pc, tablet, telefon, xbox, IoT, hololens gibi tüm cihazlar üzerinde çalışacak. Gelin o başlıklara birlikte göz atalım.
Windows10-titus.jpg


Windows 10 Mobile


Öncelikle VLC Media Player UWP uygulaması ilk olarak public beta versiyonu ile önümüzdeki hafta Windows 10 Mobile Redstone (rs1) kullanıcıları için yayınlanacak. Açıklamada dikkat çeken nokta ise uygulama gereksinimlerinde Windows 10 Mobile Redstone sürümü şartının olması oldu. Thomas Nigro'nun yaptığı açıklamada; Redstone sürümü şartının, Background audio API'leri, teknik limitler ve driver sorunları nedeniyle koyulduğu belirtiliyor.
Windows 10 Mobile VLC Media Player UWP uygulaması için en çok merak edilen nokta ise Windows 10 Redstone güncellemesi ile birlikte kullsnıma sunulan Picture in Picture desteğinin bu uygulamada bulunup bulunmadığı oluyor. Fakat bu konuda net bir açıklama yapılmadı. Tahminlere göre ise bu özelliğin mobil cihazlarda ekran büyüklüğüne bağlı olarak kullanıma sunulacağı belirtiliyor.
Uygulamanın public beta versiyonu bu hafta özel kullanıcılar için önümüzdeki hafta ise tüm Windows 10 Mobile Redstone kullananlar için yayınlanacak. Windows 10 Mobile Continuum desteğine de sahip olacak olan uygulamanın Windows Store uygulama mağazasındaki resmi yayınlanma tarihi ise Mayıs ayı ortalarına kadar sürecek.

Windows 10


videosdarkpng1461134602.png

VLC Media Player'ın Windows 10 masaüstü versiyonu ise Windows 10 Mobile versiyona göre biraz daha gecikecek. Thomas Nigro, VLC Media Player'ın Windows 10 Evrensel Uygulama versiyonundan ekran görüntüsüleri ve videolar paylaşsa da uygulamanın Windows 10 versiyonu Mayıs ortasında mağazadaki yerini alacak ve uygulama Windows 10 masaüstü sürümünde beta olarak sunulmayacak.
VLC Media Player UWP Windows 10 Masaüstü versiyonunun resmi dağıtımının ise Mayıs ortalarından sonra yapılanmasının planlandığı belirtiliyor.

Windows10-titus.jpg


Gerçek Bir Evrensel Windows Uygulaması


Thomas Nigro ayrıca VLC Media Player UWP uygulamasının tüm Windows 10 cihazlarda çalışacak şekilde tasarlandığını belirtti. Bu cihazların başında Xbox platformu geliyor ve uygulamanın Xbox versiyonu için çalışmaların Şubat ayında başladığına dikkat çekiliyor. VLC Media Player UWP Xbox uygulaması için testlerin önümüzdeki hafta başlayacağı ve yaz aylarında kullsnıma sunulacağı belirtiliyor.
Videolan ekibi Windows 10 Uygulaması için oldukça detaylı çalışıyor. Zira Windows 10 çalıştıran tüm cihazlara VLC Media Player UWP uygulamasını sunmaya hazırlanan Videolan, uygulamanın Tablet, Pc, Akıllı Telefon ve Xbox oyun konsollarının yanında Windows 10 işletim sistemi ile çalışan IoT cihazlar ve Hololens için de önümüzdeki aylarda sunulacağı belirtiliyor.

Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
interneti-somuren-windows-10-un-otomatik-guncellemeleri-nasil-kapatilir-705x290.png


Microsoft "zengin kilit ekranı bildirimleri" Adında Yeni Bir Patent Aldı

Microsoft, kilit ekranında gelişmiş bildirim özellikleri için "zengin kilit ekranı bildirimleri" adını verdiği yeni bir patent aldı.

363482.jpg

Microsoft, mobil cihazlar için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Microsoft'un geliştirdiği son özellik ise Windows 10 Mobile kullanıcılarının uzun süredir eleştirdiği kilit ekranı geliştirmeleri üzerine. Windows 10 Mobile tanıtımında Joe Belfiore, kilit ekranı için yeni özellikleri sunmak için çalıştıklarını açıklasa da bugüne kadar herhangi bir değişiklik kullanıcılar için sunulmadı.

microsoft-surface-phone-2016nin-ikinci-yarisinda-gelebilir-37939.jpg


Microsoft, Mobil cihazlar için kilit ekranı bildirim deneyimini geliştiren yeni bir özellik geliştirdi."Zengin Kilit Ekranı Bildirimleri" adı verilen yeni özellik sayesinde bildirimler, kilit ekranını açmadan daha detaylı olarak görülüp, bildirim yönetimi yapılabiliyor.
Microsoft tarafından açıklanan Zengin Kilit Ekranı Bildirimleri sisteminde, kilit ekranından çıkmadan farklı uygulamalardan bildirimler hakkında daha fazla bilgi almak mümkün olacak. Kilit ekranında bir cevapsız çağrı bildirimine dokunarak ya da başka bir dokunmatik jesti ile cevapsız aramanın gerçek ayrıntılarını görmek mümkün olacaktır. E-posta bildiriminde de benzer şekilde, aldığınız e-postaların konu satırlarını okumak mümkün olacak. Yine bu bildirimlere dokunduğunuzda, eylemleri gerçekleştirmek için ilgili uygulamalar açılacak.

Add-sidebar-with-gadgets-in-Windows-using-Desktop-Sidebar.jpg

Microsoft'un patentini aldığı yeni "Zengin Kilit Ekranı Bildirimleri" özelliğinin patent başvurusu için kullanılan görüntülerine aşağıdaki fotoğraf galerisinde göz atabilirsiniz:
Windows 10 Mobile kilit ekranında yapılacak geliştirmeler için kullanılması beklenen yeni Zengin Kilit Ekranı Bildirimleri özelliğinin Windows 10 Mobile Redstone güncellemesi ile birlikte öncelikleWindows Insider kullanıcılarına sunulması ve yaz aylarında da güncelleme ile tüm Windows 10 Mobile kullanıcılarına sunulması bekleniyor.

Cortana-in-Windows-10-684x250.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Bedava Windows 10 için yolun sonu geliyor!

Windows 7 ve 8 kullananların canını sıkan "Windows 10'u Alın" yakında tarihe karışacak!



2016050614515816972.jpg
Windows 10'a geçmeniz için ısrar eden kutucuklar, yakında tarihe karışacak. Firma, "Windows 10'u Alın" uygulamasını Windows 7 ve 8.1'li bilgisayarlardan kaldırma planlarını açıkladı.
Firma, Windows 10'a ücretsiz yükseltme kampanyasının 29 Temmuz'da biteceğini bizlere dün, tekrar hatırlatmıştı. Yazılım devinin WinBeta'ya yaptığı bir açıklamada ise herkesin canını sıkan yükseltme uyarısının 29 Temmuz'dan sonra devre dışı kalacağı bilgisi verildi:
"Detayları tamamlamak üzereyiz, ancak 29 Temmuz itibariyle Windows 10'a kolay yükseltmeye olanak tanıyan Windows 10'u Alın uygulaması, dünya çapındaki PC'lerde devre dışı bırakılacak ve yavaşça kaldırılmaya başlanacak. Windows 10'u Alın uygulamasının sunulması nasıl zaman aldıysa, onu geri çekmek de zaman alacak."
Microsoft, ücretsiz yükseltme olanağını 29 Temmuz'da bitirmeyi planlıyor, ancak bu kararını değiştirmek için zamanı var. Firma, yükseltme uygulamasını kaldırmanın "zaman alacağını" söylüyor; buradan bazı kullanıcıların 29 Temmuz sonrasında da, bir süre için Windows 10'a yükseltme olanağının bulunacağı sonucu çıkarılabilir.
Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows10-titus.jpg

Windows 10 Mobile, Web Bağlantılarını Uygulama ya da Tarayıcı ile Açabilecek

Microsoft, Windows 10 Mobile kullanıcı deneyimini geliştirmek için yeni özellikleri sisteme entegre etmeye devam ediyor.
363958.jpg

Microsoft, mobil işletim sistemi Windows 10 Mobile platformu için geliştirme çalışmalarına Windows Insider kullanıcıları ile birlikte şirket içi testlerde ekibinde devam ediyor. 2016 yılının mobil alanda çok ağırlıklı bir zaman dönemi olmayacağı belirtilse de Redmond merkezli firma kullanıcı deneyimini geliştirmek için bazı yeniliklere de imza atmıyor değil.
Son olarak Nisan ayında önemli değişiklikler içeren bir Windows Insider ön izleme sürümünü kullanıcılara sunan Microsoft, geçtiğimiz hafta ise herhangi bir yeni yapı yayınlamadı. Şimdi gelen bilgilerde ise Microsoft'un Windows 10 Mobile kullanıcı deneyimini geliştiren bazı değişikliklere imza atmaya hazırlandığı belirtiliyor.
Windows10-titus.jpg






windows-10-mobile-storyjpg1462788468.jpg

Bu değişikliklerden ilki Microsoft Edge tarayıcı üzerinde yapılacak gibi görünüyor. Gelen bilgilere göre Microsoft Edge tarayıcı veya alternatif tarayıcılar ve uygulamalardaki web bağlantıları, Microsoft Edge tarayıcı yerine kullanıcı tercihine bağlı olarak istenilen tarayıcı ya da uygulama ile açılabilecek. Bu değişiklik özellikle sosyal medya uygulamaları ve bağlantılarında önemli kolaylıklar sağlayacak.
Microsoft, Ayarlar menüsünde de küçük çaplı bazı değişikliklere gidecek. Öncelikle Ayarlar menüsündeki ikonlar baştan aşağıya yenilenirken ayrıca Ayarlar menüsündeki Seçenekler listesinde de bazı yer değişiklikleri yapılarak düzenlemeye gidilecek. Yapılacak değişikliklerden biri de Microsoft'un PDF Reader uygulamasında olacak. Bu uygulama Windows Store uygulama mağazasından kaldırılarak Microsoft Edge tarayıcının dahili PDF okuyucu özelliği kullanılması sağlanacak.

Windows10-titus.jpg



Microsoft'un bu hafta içinde Windows 10 Mobile Redstone Insider Preview Yapı 14342 sürümünü Windows Insider Fast Ring kullanıcıları için yayınlaması bekleniyor. Öte yandan Windows Insider Release Preview halkası için de Yapı 10586.318 sürümünün testleri başarıyla geçtiği ve Salı ya da Perşembe günü yayınlanacağı belirtiliyor.


Windows10-titus.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Windows 10 cihazlara yeni ayar!

Microsoft, mobil ve masaüstü Windows 10 cihazların minimum gereksinimlerini değiştirdi!



201512031037042999.jpg




Microsoft, uzun bir süredir Windows 10 güncellemesi için hem mobil hem de masaüstü platformdaki kullanıcılara etkili bir baskı uyguluyor. Firma ayrıca cihaz üreticilerini de yeni Windows 10 makineleri üretmeleri için de teşvik etmeye çalışıyor.
Microsoft bu doğrultuda, cihaz üreticilerinin işini kolaylaştırmak adına Windows 10'un ihtiyaç duyduğu minimum donanım gereklililerinde bazı ufak değişiklikler gerçekleştirdi. Bu sayede üretici firmaların Microsoft'un en yeni işletim sistemi ile çalışan makineler üretirken daha fazla seçeneğe sahip olması hedefleniyor.Bu minimum donanım gerekliliklerinde yapılan güncelleme cihazların en çok ekran tarafını kapsıyor. Microsoft'un bu hamlesiyle birlikte Windows 10'un masaüstü sürümü için gereken minimum ekran boyutu 8 inç'ten 7 inç'e çekilmiş durumda.Windows 10 Mobile cihazlarda da, daha önce 7.99 inç olan maksimum ekran boyutu bu yenilikle birlikte 9 inç'e kadar çekildi.
Firma ayrıca cihazların RAM ve depolama gereksinimlerinde de bazı değişiklikler yaptı. Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, Windows 10'la çalışacak cihazların en az 2 GB'lık bir RAM değerine sahip olması gerekiyor. Bu değer daha önce 32-bit ve 64-bit makinelerde sırasıyla 1 GB ve 2 GB RAM şeklindeydi.


20160523123503120103.jpg
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10 Kurulum DVD'si Nasıl Oluşturulur?[/h][h=2]Bilgisayarına Windows 10 işletim sistemini kurmak ya da yeni temiz bir kurulum ile bilgisayarı yenilemek isteyenler kişiler bu konuda Microsoft'tan destek alabilir.[/h]
windows-10-kurulum-dvd-si-nasil-olusturulur.jpg
Microsoft tarafından resmi internet sitesi üzerinden sunulan hizmetler ile birlikte kullanıcıların Windows'un orijinal dosyalarını indirebilmesi ve kurulum DVD'si ya da USB'si hazırlayabilmesi mümkün duruma getirilmiştir. Bu bakımdan herhangi bir şekilde ücret ödemeden sizler de sunulan bu imkandan yararlanarak bilgisayarınıza temiz ve orijinal bir Windows kurabilirsiniz.
Üstelik Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemine sahip kullanıcıların Windows anahtarı üzerinden Windows 10 kullanabilmesi de mümkün olduğundan dolayı kolay bir şekilde bu konudaki işlemler gerçekleştirilebilmektedir. Windows USB'si ya da kurulum DVD'si oluşturmak için Microsoft internet sitesine giriş yapılması ve bu internet sitesinde yer alan adımların takip edilmesi gerekmektedir.
Medya Oluşturma Aracını İndirin
Bu doğrultuda kişilerin medya oluşturma aracını bilgisayarlarına indirmesi ve bu medya oluşturma aracı üzerinden işlemlerini sürdürmesi gerekmektedir. Windows işletim sistemlerine özel olarak geliştirilmiş olan bu program sayesinde kolay bir şekilde işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Araç ile birlikte yapılabilecek iki farklı seçenek bulunmaktadır.
Bu seçenekler uygulama ile sistemin Windows 10'a yükseltilmesi ve temiz bir kurulum yapmak adına USB veya DVD kurulum dosyalarının hazırlanmasıdır.
İki seçenekten birisini tercih ederek sizler de sisteminizi iyileştirebilir ve sorunsuz bir şekilde bu hizmetlerden yararlanabilirsiniz. Microsoft'un ücretsiz olarak sunduğu bu hizmet sayesinde orjinal dosyalara sahip olarak kolay bir şekilde bu imkanlardan yararlanabilirsiniz.
Microsoft medya oluşturma sayfası için tıklayınız.
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
windows-10-yardim-almak-1464105482.jpg
[FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]Microsoft son çıkardığı işletim sistemi olan Windows 10, getirdiği yeniliklerle birlikte kullanıcılarına büyük kolaylıklar sağlamayı hedefliyor.Microsoft yardım sayfası üzerinden sorunlar hakkında destek alınabilmesinin yanı sıra, geliştirilen yeni yapay zeka ile Windows 10'da karşılaştığınız sorunlarla ilgili yardım almanız mümkün. Peki, Windows 10'da nasıl yardım alınır?
Mantıken rakip olduğu Apple'ın sesli asistanı Siri ile aynı şekilde çalışan Cortana, geliştirilen yapay zeka ile Windows 10 üzerinde karşılaşılan sorunlara büyük derecede yardımcı oluyor.
[h=2]Windows 10'da Nasıl Yardım Alınır[/h]Microsoft'un geliştirdiği yeni sesli asistan Cortana, Windows 10 yüklü olan bilgisayarlardaki kişisel yardımcıdır. Günlük işlerinizi kolaylaştırmak ve Windows 10 üzerinde yaşadığınız problemleri çözmek için geliştirildi.
windows-10-yardim-almak-1-1464105622.jpg
Peki, Windows 10'da yardım almak için kullanacağınız Cortana nasıl etkinleştiriliyor ve kullanılıyor?
Cortana şu an için Windows 10 yüklü olan her cihazda bulunuyor. Türkiye bölgesi ve Tükçe dil seçeneği için henüz destek verilmediği için öncelikle bilgisayarınızı Bölge Ve Dil Ayarları sekmesinden ABD İngilizce yapmanız gerekiyor.
Dil ve bölge değişikliği sonrası aktif olacak olan Cortana'yı, Ayarlar sekmesinde "Cortana" şeklinde aratarak aktif hale getirebilirsiniz. Sesli komut ile Windows 10 üzerinde yaşadığınız sorunlar hakkında Cortana ile destek alabilir ve sonuca ulaşabilirsiniz.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
[h=1]Windows 10 Büyük Güncellemesi Ne Zaman?[/h][h=2]1 yıl önce piyasaya sunulan Windows 10 yıldönümünde oldukça kapsamlı bir güncelleme sunulacak. Geçtiğimiz yıl sunulan ve üzerinden bir yıl geçen Windows 10, bu süre içerisinde 350 milyon kullanıcıya ulaştı.[/h][FONT=&quot][/FONT][FONT=&quot]
windows-10-buyuk-guncellemesi-ne-zaman.png
Windows 7 ve Windows 8 işletim sistemlerinden ücretsiz bir şekilde geçiş yapılabilmesi kullanıcı sayısının çok kısa bir süre içerisinde artmasını sağlarken önümüzdeki günlerde Microsoft Windows 10 için kapsamlı bir güncelleme yayınlayacak.
Yıldönümüne Özel Güncelleme
Yıldönümüne özel yayınlanacak güncelleme 2 Ağustos tarihinden itibaren bilgisayarlara gelmeye başlayacak. Konu ile ilgili Microsoft tarafından resmi bir açıklama yapılırken açıklama ile birlikte güncellemenin geleceği ve güncellemenin içeriği ile ilgili detaylar da paylaşılmış durumda.
350 milyon kullanıcıya ulaşan Windows 10 ile ilgili Microsoft çok iyi dönüşlerinin yapıldığı belirtilirken gösterilen bu ilgiye karşılık olarak Microsoft çok daha iyi bir deneyim sağlayacak işletim sistemini sunacak.
Şifre Sorunu Kalmayacak
Microsoft özellikle şifre ile giriş yapılan web siteleri için özel olarak bir proje geliştirdi. Projede kişilerin şifre yerine farklı biyometrik kullanımları ile sisteme erişim sağlaması mümkün kılınacak. Bu sayede Microsoft Edge ile birlikte artık kullanıcıların her sitede hangi şifreyi kullandığını hatırlamasına gerek kalmadan biyometrik giriş seçenekleriyle kolay bir şekilde sisteme erişim sağlanabilecek.
Defender Gelişiyor
Windows 10 yeni güncellemesi ile birlikte gelecek diğer bir özellik ise Windows Defender’ın daha kapsamlı hale getirmesi. Böylece Windows Defender artık tek başına koruma ve bilgisayar taramaları ile güvenlik durumu hakkında sürekli bilgilendirmeler yapacak.
[/FONT]
 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Win_DLCBG_0930_1920x480_EN_US.jpg



Vazgeçemediğiniz DOS programlarınızı Windows 10’da kullanmaya devam edebilmek için yapmanız gerekenleri bu yazıda bulabilirsiniz.

Bazı kullanıcılar halen DOS programlarını kullanma ihtiyacı hissedebilir. Güncel Windows sürümlerinde DOS programlarının nasıl çalıştırılacağını bilmek, çoğu zaman kullanıcıları pek çok dertten kurtaracaktır.
DOS programlarını modern Windows’larda çalıştırmak için dikkat etmeniz gereken ilk şey, çoğu kişinin sandığı gibi Windows sürümüyle değil, sisteminizin 32-bit mi yoksa 64-bit mi olduğu ile ilgilidir. Eğer kullandınız Windows 32-bit ise, DOS programlarını çalıştırmak daha kolay olacaktır. Ancak 64-bit Windows kullanıyorsanız, fazladan birkaç adımla daha uğraşmanız gerekecektir.
32-bit

32-bit Windows sürümlerinde DOS programlarını çalıştırmak nispeten daha kolay. Tek yapmanız gereken, DOS programını standart Windows programlarını çalıştırdığınız gibi çalıştırmak.
İlk defa bir DOS programı çalıştırdığınızda bir pencere açılacak ve sistem sizden NTVDM adlı Windows özelliğini yüklemenizi isteyecektir. Bu özelliği yükledikten sonra dilediğiniz DOS programını Windows üzerinde kolaylıkla çalıştırabileceksiniz.
64-bit

64-bit Windows kullanıcıları için bu işlem biraz daha dolambaçlı. 64-bit sistemlerde DOS programlarını çalıştırabilmek için, Windows içinde DOS programlarını açabilen bir sanal makineye ihtiyacınız olacak.
Bu adresten vDOS programını indirin ve kurun. Kurulum tamamlandıktan sonra programı başlatın. Program açıldıktan sonra herhangi bir tuşa basarak veritabanı programını başlatabilir, ardından 0 tuşuna basarak klasik DOS komut satırına ulaşabilirsiniz.
vdos-komut-640x340.jpg

Bu aşamadan sonra yapmanız gereken tek şey, klasik DOS’ta olduğu gibi komutları kullanıp DOS programlarını çalıştırmak olacaktır. Eğer DOS komutları ile ilgili yardım almak istiyorsanız, komut satırına help yazıp onaylayabilirsiniz.

Win_DLCBG_0930_1920x480_EN_US.jpg

 

mehmetkarahanlı

Aktif Üye
Katılım
17 Eyl 2015
Mesajlar
22,965
Tepkime puanı
48
Puanları
0
Konum
Bursa
Çinli üretici Akyumen tarafından geliştirilen Holophone isimli telefon, 7 inçlik ekranı, projeksiyonu ve hem Android hem de Windows 10 bilgisayar sürümü ile çalışmasıyla dikkat çekiyor.


akyumen-holophone.JPG
Çinli üreticiler akıllı telefon pazarına farklılık yaratmaya devam ediyor.Akyumen isimli üretici ise Windows 10 bilgisayar sürümü ve Androidişletim sistemini bir araya getirerek oldukça ilginç bir ürün ortaya çıkartmış.
akymen-hololens-9.jpg
İki işletim sistemli Holophone!

Bugüne kadar gördüğümüz her türlü telefondan çok daha farklı olanAkyumen Holophone, 7 inçlik bir ekrana, dahili projeksiyona ve hemAndroid Lollipop sürümüne hem de Windows 10 bilgisayar sürümüne sahip.
Dört çekirdekli Intel Atom 8300 işlemciyi kullanan Holophone, 7 inçlik1080p çözünürlüğünde bir ekrana sahip. 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafızanın bulunduğu telefonda 13 Megapiksel arka ve 5 Megapiksel ön kamera mevcut.
akyumen-hololens-1.png
LTE destekli model 2910 mAh bataryayı bünyesinde bulundururken 100 inçlik bir büyüklüğe ulaşabilen 35 lümenlik bir projeksiyona sahip.
1 Eylül’de satışa sunulacak olan akıllı telefonun satış fiyatı ise 600 dolarolarak belirlenmiş durumda. Ancak ürünü özel aksesuarlarıyla birlikte almak isterseniz bu fiyat 950 dolara kadar yükselebiliyor.
 

Bilgi / İnfo

satcafesi.net kar amacı gütmeyen bilgi & paylaşım üzerine kurulu ücretsiz bir forum sitesidir,Üyeler her türlü bilgiyi,dosya,video,resim,vs. önceden onay olmadan paylaşabilmektedir,bunedenle oluşacak herhangi bir illegal paylaşımdan satcafesi sorumluluk almamaktadır,T.CK.na aykırı paylaşım görüldüğünde iletişim kısmından bizlere bildirmenizi rica ederiz.

Yasal Haklar

Foruma gönderilen mesajlardan öncelikle mesaj sahipleri sorumludurlar. Forum yöneticileri başkalarının mesaj veya konularından sorumlu tutulamazlar. Ancak yasal nedenlere bağlı herhangi bir şikayet durumunda, yetkililer bilgilendirildiği takdirde ilgili düzenleme yapılacaktır.
Üst